Jurnalul.ro Sport Sporturi (P) Aspectele sociale ale jocului de poker: Poți construi relații și să faci parte din diverse comunități

(P) Aspectele sociale ale jocului de poker: Poți construi relații și să faci parte din diverse comunități

Pe lângă faptul că este un joc distractiv, pokerul mai are și alte beneficii. Contribuie foarte mult la socializare, te ajută să faci parte dintr-o comunitate, dar are și beneficii asupra sănătății mentale, reușind să contribuie la diminuarea unor probleme cu care mulți oameni se confruntă, cum ar fi anxietatea.

Unul dintre principalele atuuri ale jocului de poker este socializarea. În momentul în care încerci pokerul vei cunoaște automat o mulțime de oameni noi, indiferent dacă o faci online sau într-un mediu terestru. Încă din cele mai vechi timpuri, pokerul a avut un rol important în socializare. De fapt, acesta este și modul în care jocul de poker s-a răspândit în toată lumea, în lungile călătorii pe vapor din secolul al XIX-lea, când oamenii jucau pentru a socializa și pentru a face timpul să treacă mai repede.

În zilele noastre, dezvoltările tehnologice ne permit să socializam inclusiv atunci când jucăm pe site-uri de poker online, prin intermediul chat-ului. Mai mult, datorită sateliților de calificare online la turnee live putem să avem parte de o experiență totală și să socializăm cu alți jucători și într-un mediu profesionist. Iar socializarea este și ea ceva obișnuit în momentul în care încerci jocul de poker într-un cazinou sau club.

De asemenea, în momentul în care joci poker te poți alătura unei comunități impresionante. În lume sunt peste 100 de milioane de oameni care joacă poker, așa că sunt șanse foarte mari să cunoști pe cineva în apropierea ta care are această pasiune. Puteți schimba idei, să dezbateți strategii, dar să faceți și multe alte lucruri.

Pokerul are și alte beneficii

Dincolo de faptul că este un joc distractiv care ajută la socializare, pokerul are și alte beneficii care pot fi observate în viața de zi cu zi. Studiile de specialitate au demonstrat că este un joc care poate contribui la gestionarea unor afecțiuni precum anxietatea și depresia. De asemenea, el menține mintea ascuțită și activă a participanților și ajută la prevenirea pierderii memoriei asociate cu vârsta înaintată.

Ținând cont că trăim într-o lume în care totul se petrece foarte repede, singurătatea este o problemă cu care din ce în ce mai mulți oameni se confruntă. Însă atunci când ai o activitate socială cum este pokerul îți poți face mai ușor prieteni. Studiile au demonstrat că persoanele care se confruntă cu depresie, anxietate ori alte boli similare au tendința de a se izola.

Totuși, când încerci un joc cum este pokerul ai mai multe motive să socializezi cu oamenii. Este practic un element organic și spontan în construirea relațiilor interpersonale prin intermediul unui joc.

De asemenea, jocul de poker are beneficii și în reducerea stresului. Este o activitate relaxantă, care reușește să te deconecteze de la viața de zi cu zi. Studiile au demonstrat că cei care joacă poker cel puțin o dată pe săptămână, în mediul online sau alături de prieteni ori familie, reușesc să atenueze din factorii de stres zilnic, cum ar fi munca, facturile ori alte provocări personale. Dincolo de miza în sine, distracția este cea care reușește să îi scoată pe oameni din starea în care se află.

Pokerul antrenează și creierul

Pentru a juca poker ai nevoie de anumite abilități. În fiecare moment trebuie să iei o decizie care îți poate aduce succes sau te poate face să pierzi. Din acest motiv, trebuie să fii mereu concentrat pentru a lua cele mai bune decizii. Din acest motiv, studiile au demonstrat că pokerul are un beneficiu în antrenarea creierului și ajută la prevenirea pierderii memoriei.

De asemenea, contribuie și la dezvoltarea spiritului competitiv din oameni, care ar putea fi util și în alte domenii, inclusiv la locul de muncă. Pentru mulți oameni este un joc motivant, care scoate la lumină tot ce au mai bun. Dar distracția este cea care trebuie să primeze întotdeauna, acesta fiind și motivul pentru care atât de mulți oameni se relaxează jucând poker.

Distracția, socializarea și adrenalina sunt cele trei elemente care au făcut din poker unul dintre cele mai apreciate jocuri de cărți din ultimele două secole. În plus, este un joc ce poate fi încercat indiferent de bugetul pe care îl ai, cu mize simbolice ori mize ceva mai mari, în funcție de posibilitățile fiecăruia.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri