Jurnalul.ro Sport eXtrasport Parchetul din Serbia ANUNȚĂ rezultatul anchetei asupra controversatelor teste PCR efectuate de Novak Djokovic

Parchetul din Serbia ANUNȚĂ rezultatul anchetei asupra controversatelor teste PCR efectuate de Novak Djokovic

Ancheta desfășurată de Parchetul din Serbia arată că rezultatele testelor PCR prezentate de Novak Djokovic pentru participarea la Australian Open au fost valide, scrie AFP.

 

Acesta a obținut o derogare de la Federația australiană de tenis pentru participarea la turneu în baza acestor teste, pentru ca apoi să iasă un scandal imens întrucât autoritățile vamale i-au interzis intrarea în țară deoarece nu era vaccinat anti COVID-19. În urma unei bătălii juridice, Djokovic a fost expulzat din Australia, luna trecută. 

Tenismanul a prezentat autorităților australiene și un test pozitiv datat din 16 decembrie 2021. Apoi, pe 22 decembrie un alt test a ieșit negativ. Aceste teste au stârnit controverse din cauza seriei lor. 

"S-a stabilit printr-o analiză a bazei de date digitale că Novak Djokovic a fost testat de mai multe ori şi că certificatele pentru aceste teste din 16 decembrie şi 22 decembrie 2021 sunt valabile", a transmit procuratura sârbă. Verificările au fost făcute de Ministerul Sănătăţii din această țară.

 

Subiecte în articol: novak djokovic teste pcr
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri