Jurnalul.ro Ştiri Politică PUSL schimbă regulile jocului: O singură funcție la stat pentru fiecare angajat!

PUSL schimbă regulile jocului: O singură funcție la stat pentru fiecare angajat!

de Redacția Jurnalul    |   

Practica des întâlnită prin care angajații din sistemul public sunt, pe lângă locul de muncă obișnuit, membrii în diverse consilii de administrație ar putea să dispară, după ce parlamentarii Partidului Umanist Social Liberal au depus un proiect de lege care interzice cumulul de funcții plătite din bani publici.

Legea, care a fost deja depus la Parlament, „instituie imposibilitatea ca o persoană să aibă mai multe contracte individuale de muncă, rapoarte de serviciu sau să fie beneficiar a mai multor numiri în cadrul autorităților publice centrale și locale, regii autonome, societăți naționale, companii naționale sau societăți comerciale, în condițiile în care acestea sunt retribuite cu indemnizații sau salarii de la bugetul de stat”.

Potrivit PUSL, adoptarea acestei legi ar avea avantaje pe mai multe planuri.

„Această inițiativă legislativă urmărește, printre altele, evitarea conflictelor de interese, optimizarea cheltuielilor publice și asigurarea unei mai bune distribuiri a resurselor umane, rezultând în creșterea nivelului de performanță în aceste instituții. Ținând cont de toate aceste beneficii, mizăm pe susținerea acestui proiect și de către parlamentarii din coaliția de guvernare, respectiv PSD și PNL”, au spus reprezentanții PUSL.

Inițiatorii legii au prevăzut și mai multe categorii de persoane care să fie exceptate de la această interdicție, așa cum sunt persoanele care cumulează pensia cu salariul, personalul didactic din învățământ pensionat și reîncadrat, asistenții personali ai persoanelor cu handicap, cei care beneficiază de pensie de urmaș și de pensie de invaliditate gradul III cu drept de muncă, sau asistenții maternali prevăzuți de Legea nr. 272/2004.

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri