Jurnalul.ro Timp liber Culinar Paste cu vinete

Paste cu vinete

REŢETA ZILEI

Ingrediente: 2 vinete, 4 roşii, o ceapă, 20ml ulei de măsline, 100g brânză feta, 300g paste rigatoni, 2 căţei usturoi, oregano, sare, piper

Mod de preparare: pastele se fierb conform indicaţiilor, apoi se scurg şi se clătesc cu apă rece. Vinetele se taie cuburi cu tot cu coajă. Se pune sare, se amestecă şi se lasă la scurs 20 de minute cu o greutate deasupra. Roşiile se crestează uşor şi se pun în apa fiartă un minut, se scot, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se căleşte ceapa tocată, apoi se pun vinetele şi se lasă 15 minute. Se adaugă roşiile, usturoiul pisat, sarea, piperul şi oregano. Se mai ţin 7 minute, apoi se pun pastele. Se servesc cu brânza feta.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri