Jurnalul.ro Ştiri Observator Patru arestări în cadrul unei ample operațiuni europene privind o rețea malware

Patru arestări în cadrul unei ample operațiuni europene privind o rețea malware

de Redacția Jurnalul    |   

Patru persoane au fost arestate și peste 100 de servere de internet au fost dezactivate în cadrul unei operațiuni coordonate la nivel internațional care vizează infrastructura cibernetică folosită pentru malware, a anunțat joi agenția Europol, scrie Reuters.

Potrivit Europol, este vorba de „cea mai mare operațiune desfășurată vreodată împotriva botnet-urilor, care joacă un rol major în desfășurarea de ransomware”.

Operațiunea, denumită Endgame, s-a desfășurat între 27 și 29 mai și a fost inițiată și condusă de Franța, Germania și Țările de Jos. A implicat o serie de alte țări, inclusiv Marea Britanie, Statele Unite și Ucraina, a precizat Europol într-un comunicat.

„Cu cea mai mare operațiune internațională a poliției cibernetice de până acum, autoritățile de aplicare a legii au dat o lovitură semnificativă scenei criminalității cibernetice”, a declarat Martina Link, vicepreședinte al biroului federal de poliție penală din Germania, într-o declarație separată.

Arestările au fost efectuate în Armenia și Ucraina, a precizat aceasta, adăugând că peste 2.000 de domenii se află acum sub controlul forțelor de ordine.

Malware-ul permite infractorilor cibernetici să se conecteze în secret la computerele oamenilor în scopuri rău intenționate.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: arestari operațiune europeană malware
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri