Jurnalul.ro Ştiri Social Pensii recalculate. Aproape 5 milioane de pensionari vor afla ce bani vor primi după 1 septembrie

Pensii recalculate. Aproape 5 milioane de pensionari vor afla ce bani vor primi după 1 septembrie

de Redacția Jurnalul    |   

Într-o lună, 4,8 milioane de seniori vor primi pensii recalculate. Până atunci, poștașii din toată țara vor lucra intens pentru a distribui taloanele cu sumele majorate.

Deși luna august este cunoscută pentru încasări mai mici la bugetul de stat, guvernul asigură că nu vor exista probleme privind achitarea pensiilor majorate.

Începând cu 1 septembrie 2024, noua lege a pensiilor va intra în vigoare, aducând creșteri substanțiale, în special pentru anumite categorii de pensii. Aceasta este a doua majorare a pensiilor din acest an, după ce acestea au fost indexate cu 13,8% la 1 ianuarie, în funcție de rata inflației.

Guvernanții estimează un efort financiar lunar de 2,5 miliarde de lei pentru această măsură, dar garantează că nu vor fi dificultăți în plata pensiilor.

Până la sfârșitul anului, Guvernul va aloca 10 miliarde de lei pentru pensiile recalculate. De asemenea, de la 1 ianuarie 2025, va fi aplicată o nouă majorare de aproximativ 15%, conform ratei inflației, pentru toți pensionarii români.

Pensionarii vor afla până la sfârșitul acestei luni, prin deciziile tipărite deja, sumele majorate pe care le vor primi începând cu 1 septembrie, potrivit Antena 3 CNN.

Subiecte în articol: pensii recalculate
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri