Jurnalul.ro Timp liber Culinar Piure de cartofi cu ceapă caramelizată

Piure de cartofi cu ceapă caramelizată

de Andreea Tiron    |   

Dacă vă place piureul de cartofi și n-ați refuza nici ceapa caramelizată, atunci vă recomandăm cu toată căldura combinația dintre cele două.

Potrivit cumvaplace.ro, o puteți mânca simplă, ca fel principal, dar piureul de cartofi cu ceapă caramelizată se potrivește perfect lângă o bucată de somon pe grătar sau o friptură de porc la cuptor. Poftă bună vă dorim!

INGREDIENTE

  • 1.3 kg cartofi, tăiați în cubulețe

  • 5 linguri de ulei de măsline

  • 120 ml lapte călduț

  • Sare

  • Piper

  • Pentru ceapa caramelizată
  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 5 cepe mari, tăiate solzișori

  • Rozmarin

  • Oregano (sau cimbru)

  • 1 lingură de oțet balsamic

CUM SĂ FACEȚI

  • Pentru ceapa caramelizată, încingeți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie, la foc mediu. Adăugați ceapa și un praf de sare și gătiți, amestecând des, până când se caramelizează – aproximativ 20 de minute.
  • Adăugați ierburile și oțetul balsamic și mai țineți pe foc 2-3 minute. Dacă amestecul de ceapă pare uscat, adăugați câte un strop de apă până capătă consistența unei dulceți.
  • Pentru piureul de cartofi, puneți o oală cu apă și sare la fiert. Adăugați cartofii și fierbeți timp de 15-20 de minute sau până când furculița îi pătrunde ușor. Îi scurgeți bine în final.
  • Zdrobiți cartofii și încorporați uleiul de măsline și laptele. Condimentați cu sare și piper după gust.
  • În momentul servirii, fie puneți piureul pe un platou și îl acoperiți cu ceapa caramelizată, fie îl împărțiți pe farfurii, în porții individuale.

REȚETĂ VIDEO

Subiecte în articol: piure de cartofi ceapă caramelizată
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri