Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele peruan Petro Castillo numește un nou ministru de finanțe, premierul rămâne în funcție

Președintele peruan Petro Castillo numește un nou ministru de finanțe, premierul rămâne în funcție

Președintele peruan Pedro Castillo și-a remaniat cabinetul, numind un nou ministru de finanțe, dar fără a proceda la o remaniere completă, menținându-l în funcție pe premierul Anibal Torres, potrivit Reuters.

Președintele l-a numit pe Kurt Burneo, un economist de centru-stânga care a fost viceministru al economiei la începutul anilor 2000 în timpul președintelui Alejandro Toledo. Acesta îl va înlocui pe Oscar Graham în postul cheie de ministru de finanțe.

Burneo este un fost director al băncii centrale din Peru și fost președinte al Băncii Națiunii.

Vineri seară, Castillo a declarat că nu a acceptat demisia lui Torres de la începutul acestei săptămâni, menționând pe Twitter că Torres a rămas angajat să lucreze pentru țară.

Păstrarea lui Torres la șefia cabinetului înseamnă că executivul nu va trebui să ceară un nou vot de încredere din partea Congresului, eliminând un risc cheie.

Decizia lui Castillo de a-l păstra pe Torres vine pe fondul unor tensiuni uriașe cu Congresul. Legislativul a respins săptămâna aceasta cererea lui Castillo de a călători pentru inaugurarea președintelui Columbiei, o respingere fără precedent care în trecut a fost tratată ca fiind de rutină.

Președinția lui Castillo a fost din ce în ce mai mult afectată de instabilitate politică și de acuzații de corupție. Procurorii au deschis cinci anchete penale asupra președintelui, iar unii legislatori cer ca acesta să fie pus sub acuzare pentru a treia oară.

 

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: petro castillo
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri