Jurnalul.ro Ştiri Social Primăria Capitalei va finanța 20 de proiecte inițiate de bucureșteni

Primăria Capitalei va finanța 20 de proiecte inițiate de bucureșteni

PMB va finanţa 20 de proiecte iniţiate de bucureşteni, potrivit unei hotărâri votate miercuri de consilierii generali, care vizează aprobarea regulamentului unei campanii de identificare de proiecte de interes local iniţiate de cetăţeni.

Bugetul propus pentru cele 20 de proiecte iniţiate de cetăţeni, pentru anul 2018, este de 4 milioane de euro, inclusiv TVA. Cuantumul propus poate suferi modificări în funcţie de decizia CGMB, la aprobarea bugetului Municipiului Bucureşti pe anul viitor.

Conform regulamentului, vor putea participa la această campanie persoanele fizice care au domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti şi care au împlinit vârsta de 18 ani. Fiecare cetăţean va putea formula o singură propunere de proiect, care trebuie să fie sau să poată fi asimilat unei investiţii aflate în competenţa Municipiului Bucureşti şi să vizeze un spaţiu din domeniul public, fapt constatat de o comisie de evaluare a proiectelor. Valoarea totală estimată pentru un proiect propus trebuie să se încadreze în suma maximă de 200.000 de euro, inclusiv TVA.

"Având în vedere că la nivel local PMB are ca obiectiv creşterea gradului de transparenţă şi buna guvernare, ajustarea politicilor publice la nevoile şi aşteptările comunităţii, prin această campanie se urmăreşte identificarea unui număr de 20 de proiecte prioritare, de interes local, iniţiate de cetăţeni, care vor putea fi asumate şi implementate de Municipiul Bucureşti, începând cu anul 2018, fiind un pas important în complexul proces de bugetare participativă" - se arată în expunerea de motive, semnată de primarul general Gabriela Firea.

Analiza tehnică şi de legalitate a proiectelor propuse se va face de Comisia de evaluare constituită în acest scop, care va întocmi o listă de proiecte eligibile, ce vor fi supuse votului cetăţenilor pe secţiunea de pe site-ul PMB dedicată campaniei.

Comisia de evaluare va analiza impactul, vizibilitatea proiectelor, le va studia din punct de vedere tehnic şi juridic şi va transmite spre afişare pe site-ul PMB, la secţiunea dedicată campaniei, lista de proiecte dedicate eligibile. Cetăţenii care îşi vor crea un cont de utilizator pe secţiunea dedicată campaniei vor putea vota aceste proiecte online.

Cei interesaţi pot aplica pe următoarele domenii: infrastructura (zone pietonale, scuaruri, trotuare, aliniamente stradale); amenajare/ reabilitare spaţii publice (mobilier urban); spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii; mobilitate, accesibilitate, siguranţa circulaţiei; infrastructura culturală; infrastructura socială; smart city; sănătate.

Proiectele se vor depune în perioada 18 septembrie - 6 octombrie, iar pe 24 noiembrie vor fi afişate rezultatele finale. Proiectele trebuie să fie de interes local. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri