x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicii ieșeni l-au salvat pe Sofian, eroul de 10 ani care a învins o tumoră cerebrală de 4 cm

Medicii ieșeni l-au salvat pe Sofian, eroul de 10 ani care a învins o tumoră cerebrală de 4 cm

de Redacția Jurnalul    |    09 Ian 2025   •   10:15
Medicii ieșeni l-au salvat pe Sofian, eroul de 10 ani care a învins o tumoră cerebrală de 4 cm

Sofian este un copil minunat din Bârlad, cu o poveste de viață care ne inspiră pe toți. Elev premiant în fiecare an școlar și întotdeauna "de nota 10," el a impresionat nu doar prin performanțele sale școlare, ci și prin curajul său nemărginit.

Sofian, un elev premiant în vârstă de 10 ani din Bârlad, a trecut cu succes printr-o operație dificilă la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu" din Iași. Medicii au reușit să îi îndepărteze complet o tumoră de 4 centimetri din trunchiul cerebral.

Totul a început când băiatul a început să aibă dureri puternice de cap, dureri de burtă și episoade de vărsături. După ce părinții l-au dus la spitalul din Bârlad, investigațiile au scos la iveală prezența unei tumori periculoase în creier.

Profesorul Lucian Eva, managerul spitalului ieșean, spune că tumora a fost descoperită inițial la un examen computer tomograf, iar rezonanța magnetică făcută ulterior la Iași a confirmat dimensiunea acesteia de 4 centimetri în trunchiul cerebral.

„Copilul a trecut foarte bine prin operație, este în momentul de față conștient și urmează să plece acasă", a declarat medicul.

Deși Sofian va avea nevoie de tratamente suplimentare după operație, medicii sunt optimiști. Profesorul Eva subliniază că, în acest caz norocos, imagistica post-operatorie nu mai arată nicio urmă de tumoră.

„Starea clinică este bună, iar evoluția postoperatorie, inclusiv rezultatul anatomo-patologic și tratamentele ulterioare, ne duc la convingerea că acest copil va avea o evoluție bună, cu șanse mari chiar și de vindecare în următorii 5 ani, dacă urmează tratamentele corect", a explicat medicul.

Operația a fost posibilă datorită tehnologiei avansate și experienței echipei medicale de la Iași. Profesorul Eva menționează că a operat mulți copii cu astfel de probleme care astăzi duc o viață normală, subliniind însă că intervențiile la copii presupun o responsabilitate deosebită: „Vorbim despre o ființă umană la început de drum, iar responsabilitatea este pe măsură, pentru că orice problemă postoperatorie poate să-i afecteze ulterior calitatea vieții".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: operaţie tumora creier iasi