La sfârşitul săptămânii trecute, vineri și sâmbătă, doi oameni și-au pierdut viața după ce au căzut cu mașinile în Dâmbovița, într-o zonă în care gardul de pe malurile râului a fost furat. Tragediile au fost posibile din cauza lipsei măsurilor pe care primăriile pe raza cărora s-a furat gardul ar fi trebuit să le ia în ultimii cinci ani. Locuitorii din zonă au făcut până acum zeci de sesizări către Primăria Capitalei, către Primăria Sectorului 4, dar și către Primăria din Popești Leordeni, pentru că cele trei instituţii încă nu au aflat care dintre ele administrează zona. Bucureştenii revoltaţi de indiferenţa celor trei primării şi de gravitatea accidentelor din acea zonă au organizat ieri un protest. “Am depus mai multe cereri. Aici au murit mai mulţi oameni, nu doar cei doi, în ultimele zile. Nu credem că se va rezolva ceva”, a declarat unul dintre protestatari.
Poliţiştii bucureşteni de la Secţia 13, care au prins o parte dintre hoţii de gard, nu au putut face mai mult decât le permite legea, pentru că măsurile ar fi trebuit să fie luate de primării. “O parte aparţine de Capitală, iar cealaltă parte de Ilfov. Este un gard ornamental, nu sunt parapeţi. Primăriile ar fi trebuit să găsească soluţii până acum”, spune Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei. Se ştia din 2010 că în acea zonă s-au furat peste 10 kilometri de gard de pe malul râului Dâmboviţa, pe ambele sensuri de mers, dar nu s-au pus parapeţi de beton şi nici gardul nu a fost înlocuit.
Hoţii şi indiferenţa primăriilor au făcut prima victimă în 2012, când un tânăr care se plimba pe trotuar, între Vitan şi Glina, a căzut în râu şi a murit pe loc.