Jurnalul.ro Ştiri Observator Comitet naţional pentru prevenirea şi limitarea infecţiilor asociate asistenţei medicale

Comitet naţional pentru prevenirea şi limitarea infecţiilor asociate asistenţei medicale

Ministerul Sănătăţii a finalizat un proiect de hotărâre pentru înfiinţarea Comitetului naţional pentru prevenirea şi limitarea infecţiilor asociate asistenţei medicale, în cadrul căruia va fi aprobată o strategie pe această temă, informează instituţia într-un mesaj publicat pe Facebook.

 



În prezent, se lucrează la finalizarea normelor de aplicare a Legii nr. 3/2021 privind prevenirea, diagnosticarea şi tratamentul infecţiilor asociate asistenţei medicale din unităţile medicale şi din centrele rezidenţiale pentru persoanele adulte aflate în dificultate din România.

"Obiectivele principale vizează îmbunătăţirea substanţială a metodologiei de supraveghere şi raportare a infecţiilor nosocomiale, crearea de structuri în cadrul spitalelor pluri-disciplinare care să permită izolarea şi tratarea atât a infecţiei nosocomiale, cât şi a patologiei de bază în condiţii de siguranţă pentru ceilalţi pacienţi şi evitându-se răspândirea germenilor multi-rezistenţi la antibiotice în alte unităţi sanitare în urma transferului, precum şi reglementarea la nivel naţional a accesului restricţionat al aparţinătorilor la pacienţii cu infecţii cu gemeni multi-rezistenţi", mai precizează aceeaşi sursă.

Subiecte în articol: ministerul sănătăţii
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri