Jurnalul.ro Ştiri Observator Proiectul "Sigur acasă": Peste 800 de acţiuni de informare privind prevenirea furturilor din locuinţe

Proiectul "Sigur acasă": Peste 800 de acţiuni de informare privind prevenirea furturilor din locuinţe

de Redacția Jurnalul    |   

Politiştii au desfăşurat, din luna martie, proiectul naţional de prevenire a furturilor din locuinţe "Sigur acasă", fiind întreprinse peste 800 de acţiuni de informare a cetăţenilor, fiind peste 54.000 de beneficiari şi 32.352 materiale preventive distribuite, informează, duminică, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit sursei citate, scopul proiectului este prevenirea furturilor din locuinţe, prin creşterea gradului de informare a cetăţenilor cu privire la formele de manifestare.

"Conceptul proiectului s-a concentrat pe tema importanţei conştientizării proprietarilor cu privire la faptul că, prin neadoptarea unor măsuri adecvate de prevenire, uneori dintre cele mai elementare, practice, pot "invita" hoţii să comită infracţiuni", precizează IGPR.

În acest sens, poliţiştii au organizat, cu parteneriate la nivel naţional şi local, acţiuni de informare a cetăţenilor, în toate judeţele, în zone stradale şi în centre comerciale, workshopuri, seminare tematice, evenimente publice, festivaluri internaţionale de muzică, fiind distribuite materiale şi mesaje preventive.

"În cadrul proiectului, la nivel naţional, au fost desfăşurate 577 de activităţi de informare şi prevenire în mediul urban şi 243 în mediul rural, cu peste 54.000 de beneficiari direcţi, fiind totodată distribuite 32.352 de materiale preventive", mai precizează sursa citată.

Poliţiştii au informat cetăţenii cu privire la cele mai frecvente moduri de operare utilizate de hoţi şi la principalele măsuri de siguranţă pentru protejarea locuinţei şi a bunurilor personale.

Pentru prevenirea furturilor din locuinţă, Poliţia Română recomandă cetăţenilor să ia măsuri, care să limiteze posibilităţile de acces la bunurile de valoare şi prelungirea timpului necesar pentru sustragerea acestora de către infractori, transmite IGPR.

Poliţiştii mai recomandă sisteme antiefracţie, cum ar fi sisteme de alarmă şi sirene, pentru ferestre sau uşi, detectori de mişcare sau camere video sau ferestre şi uşi rezistente antiefracţie.

"Pentru a vă proteja bunurile şi valorile din locuinţă şi a descuraja persoanele care vor să pătrundă prin efracţie, instalaţi mai multe tipuri de bariere fizice (uşi, încuietori, grilaje, obloane), dar şi sisteme de securitate antiefracţie, de control al accesului sau sisteme de supraveghere şi înregistrare video. De asemenea, recomandăm o atenţie deosebită la informaţiile pe care le postaţi în spaţiul virtual! Nu vă transformaţi conturile de pe reţelele de socializare în surse de informaţii pentru infractori! Manifestaţi prudenţă la datele şi fotografiile pe care le postaţi şi evitaţi să faceţi publică plecarea dumneavoastră de la domiciliu, pentru perioade lungi", mai transmite IGPR.

Proiectul "Singur acasă" va fi derulat până la finalul anului, mai precizează sursa citată. 

Subiecte în articol: furt locuinţe
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri