Jurnalul.ro Ştiri Educatie Proiectul care ar putea resuscita cercetarea românească

Proiectul care ar putea resuscita cercetarea românească

Potrivit celor mai recente studii, România a avut cea mai drastică scădere a numărului de cercetători din ultimii ani, iar numărul lor continuă să scadă de la an la an. Se pare că România ocupă penultimul loc în lume ceea ce privește transferul tehnologic și comercializarea inovării, având cel mai mic procent de companii care au inovații și le comercializează în UE. Cu toate acestea, potențialul de inovare al cercetătorilor români este suținut de societatea civilă.

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a lansat un apel de proiecte de cercetare științifică aplicată și teoretică, adresat cercetătorilor din România, pentru a veni în întâmpinare nevoilor acestora, în vederea susținerii activității de cercetare a comunității științifice din România.

Acțiunea are ca scop stabilirea structurii bugetului alocat proiectelor de cercetare din cadrul Senatului Științific, pentru  anul 2022, în vederea susținerii cercetării românești.

”Prin dezvoltarea unor parteneriate pe termen lung, Senatul Științific dorește să susțină elaborarea și implementarea proiectelor inovatoare de cercetare științifică ale cercetătorilor români. Proiectele vor fi evaluate de către o echipă transdisciplinară, formată din specialiști în domeniile abordate de cercetători”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, manager de proiect, Senatul Științific. 

Perioada deschisă pentru apel este 10 noiembrie – 31 decembrie 2021.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri