Jurnalul.ro Timp liber Culinar Pulpă de miel cu muștar a la Sorin Bontea

Pulpă de miel cu muștar a la Sorin Bontea

Ingrediente

› Pulpă de miel fără os

› Muștar de Dijon

› Câteva felii de pâine albă toast

› Vin alb sec

› Rozmarin proaspăt

› Salvie proaspătă

› Pătrunjel proaspăt

› 2 căței de usturoi

› Ulei de măsline

› Câteva legume pentru a face un pat în tigaie - ceapă, morcov, țelină

Mod de preparare

Pulpa de miel dezosată se strânge, ca să devină precum un rulou, şi se leagă cu sfoară. Se dă cu sare și cu piper, apoi se pune în tigaia încinsă și se lasă doar ca să prindă culoare, i se dă față pe toate părțile (fără ulei, pentru că are deja grăsime). Apoi se lasă carnea să se răcească, se dă cu muștar de Dijon în care am pus puțin vin alb sec, apoi se acoperă cu un mix din miez de pâine albă toast, rozmarin, salvie și pătrunjel tocate mărunt, usturoi tocat mărunt, ulei de măsline. Asta e de fapt „îmbrăcămintea” pentru ruloul de carne. Se dă apoi la cuptor, la foc mic spre mediu, pe pat de legume (după preferințe, tăiați ceapă, morcov și țelină). Friptura se servește cu salată verde și ceapă verde sau cu piure de cartofi cu usturoi sau piure de cartofi cu trufe.

Subiecte în articol: Pulpă de miel cu muștar sorin bontea
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri