Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Sănătății cere demisia managerului și directorului medical de la Spitalul Pantelimon

Ministrul Sănătății cere demisia managerului și directorului medical de la Spitalul Pantelimon

de Redacția Jurnalul    |   

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, cere demisia managerului și directorului medical de la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, „având în vedere funcționarea defectuoasă și neîncrederea publică generată de evenimentele din ultimele luni și de anchetele aflate în derulare”.

Ministrul Sănătății, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, solicită demisia managerului și a directorului medical al Spitalului Clinic de Urgență “Sfântul Pantelimon”, „având în vedere funcționarea defectuoasă și neîncrederea publică generată de evenimentele din ultimele luni și de anchetele aflate în derulare”.

„Accesul la servicii medicale de calitate în spitalele de urgență este esențial pentru reușita reformelor și investițiilor derulate de Ministerul Sănătății, iar atitudinile care pun în pericol aceste obiective importante pentru sistemul de sănătate sunt de neacceptat”, potrivit unui comunicat de presă.

Procurorii şi poliţiştii au făcut, miercuri, percheziţii la locuinţele unor angajaţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Bucureşti, în dosarul deschis după ce 17 pacienţi internaţi la terapie intensivă au decedat în doar patru zile, iar un angajat al spitalului a reclamat că bolnavii au primit doze reduse de noradrenalină. Patru cadre medicale au fost duse la audieri.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: rafila pantelimon spital demisia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri