Jurnalul.ro Sport Fotbal international Recordurile stabilite de Real Madrid și de jucătorii săi cu ocazia câștigării Supercupei UEFA

Recordurile stabilite de Real Madrid și de jucătorii săi cu ocazia câștigării Supercupei UEFA

de Redacția Jurnalul    |   

Câștigarea de către Real Madrid a Supercupei Europei de fotbal masculin, 2-0 cu Atalanta Bergamo, a adus cu sine și realizarea unui număr impresionant de recorduri de echipă sau personale. Madrilenii au stabilit noul record de titluri în Supercupa Europei (6), depășind Milan și Barcelona (câte 5).

Real Madrid a câștigat trofeul în 2002, 2014, 2016, 2017, 2022, 2024.Spania devine astfel țara cu cele mai multe titluri de Supercupa Europei câștigate de cluburile sale (17), devansând Anglia (10) și Italia (9), conform IFFHS.

Cu această ocazie Carlo Ancelotti a devenit primul antrenor din istorie care a câștigat Supercupa UEFA de 5 ori. El l-a depășit pe Pep Guardiola (4).

Antrenorii italieni au ajuns după acest meci să câștiet trofeul pentru a 13-a oară, cu 3 mai mult decât orice altă națiune (urmați de Spania cu 10).

Colecția de titluri europene ca antrenor a lui Ancelotti a ajuns la 10 (dintre care 5 Cupe Europene). Este cel mai titrat antrenor în această privință, fiind devansat de Guardiola (7), Trapattoni și Ferguson (ambii 6).

În plus, Ancelotti l-a egalat pe Miguel Muñoz ca antrenor cu cele mai multe titluri din istoria Real Madrid (14).

Dani Carvajal l-a egalat pe Toni Kroos ca deținător al recordului mondial de trofee internaționale majore (17 fiecare).

Luka Modrić a devenit noul deținător al recordului clubului Real Madrid pentru cele mai multe trofee (26), depășindu-i pe Marcelo și Benzema (ambii 25). Carvajal este, de asemenea, la 25 acum.

Kylian Mbappé este al doilea jucător din istoria lui Real Madrid care debutează pentru club cu un gol și un trofeu oficial.

Primul a fost Marco Asensio (gol și titlu la debutul său cu Real Madrid, împotriva Sevillei, în Supercupa Europei 2016).

Federico Valverde este al patrulea jucător uruguayan care înscrie în istoria Supercupei UEFA, după:
Fernando Morena cu Valencia în 1980, Gustavo Poyet cu Chelsea în 1998 și Luis Suárez cu Barcelona în 2015.

Thibaut Courtois nu a primit niciun gol în cele 6 meciuri pentru Real Madrid pe care le-a jucat după revenirea din accidentare (513 minute de joc). Este pentru prima dată când Courtois joacă 6 meciuri la rând fără să primească gol la actualul său club.

 

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: real madrid supercupa recorduri
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri