Jurnalul.ro Ştiri Locale Resturi de la o dronă de proveniență rusească, găsite în apropierea localității Plauru

Resturi de la o dronă de proveniență rusească, găsite în apropierea localității Plauru

de Redacția Jurnalul    |   

Resturi de la o dronă de proveniență rusească de tip Geran1/2 au fost identificate în apropierea localității Plauru, județul Tulcea, a anunțat joi Ministerul Apărării Naționale.

MApN anunță joi, printr-un comunicat, că forțele ruse au reluat seria de atacuri cu drone asupra unor obiective civile și infrastructură portuară din Ucraina, în noaptea de miercuri spre joi, în proximitatea frontierei cu România.

Ministerul precizează că a intensificat măsurile de monitorizare și supraveghere a spațiului aerian național cu forțele și mijloacele aflate în Serviciul de Luptă Poliție Aeriană.

„Începând cu ora 1.32, două aeronave F-18 ale Forțelor Aeriene Finlandeze au decolat din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu pentru monitorizarea situației aeriene. Aeronavele au revenit în bază în jurul orei 3.25”, transmite MApN.

De asemenea, Centrul Național Militar de Comandă a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din județul Tulcea. Ca urmare, a fost transmis, în jurul orei 1.20, un mesaj RO-Alert, iar la ora 2.13 a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate.

Echipe ale Ministerului Apărării Naționale fac cercetări în teren, pentru căutarea unor eventuale obiecte căzute pe teritoriul național, ca urmare a atacurilor executate asupra infrastructurii portuare ucrainene în ultimele două nopți.

„Menționăm că, în ceea ce privește investigațiile începute ieri, 24 iulie, de către specialiști din cadrul MApN, SRI și MAI, până la acest moment, la prima dintre cele trei locații identificate ca posibile zone de incidență, din proximitatea localității Plauru, jud. Tulcea, au fost identificate resturi de la o dronă de proveniență rusească de tip Geran1/2. Cercetările vor continua și astăzi, pentru acoperirea întregii zone. Facem precizarea că toate locațiile identificate drept posibile zone de incidență se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate elemente de infrastructură”, se arată în comunicat.

MApN a informat și informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea.

 

România și-a informat aliații cu privire la resturile de dronă găsite în Tulcea

Ministrul de Externe, Luminița Odobescu, a declarat, joi, că a informat aliații cu privire la resturile de dronă căzute pe teritoriul românesc, după atacurile comise de Rusia în Ucraina.

„Mai multe atacuri odioase au fost comise de Rusia împotriva infrastructurii civile ucrainene. S-au găsit resturi pe teritoriul României. Am informat și ne coordonăm cu aliații noștri în această chestiune”, a spus Odobescu, pe X.

Odobescu adaugă că „Romania condamnă ferm aceste acțiuni iresponsabile”.

Resturi de la o dronă de proveniență rusească de tip Geran1/2 au fost identificate în apropierea localității Plauru, județul Tulcea.

Subiecte în articol: resturi drona Tulcea
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri