INGREDIENTE
-
500 g carne tocată amestec
-
1 ceapă
-
2 caței de usturoi
-
3 felii de pâine
-
500 ml passata (sos gros de roșii)
-
150 ml apă
-
1 fir de praz
-
1 ou
-
Ulei de floarea-soarelui
-
Lapte (pentru înmuiat pâinea)
-
Mărar
-
Pătrunjel
-
Sare
-
Piper
-
Cimbru
-
Fulgi de chili
CUM SĂ FACEȚI
- Puneți pâinea la înmuiat în lapte (sau apă) pentru 2-3 minute.
- Amestecați carnea tocată cu ceapa, usturoiul ras, verdețurile tocate fin, miezul de pâine, oul, sare și piper după gust.
- Formați chifteluțe cu palmele umede și le așezați pe tava tapetată cu hârtie de copt, unsă cu ulei. Ungeți și chifteluțele cu ulei și dați la cuptor, la 200 de grade (căldură sus + jos + ventilație), pentru 15-20 de minute.
- Între timp, căliți prazul feliat în ulei bine încins. Adăugați și un praf de sare, să se înmoaie mai repede.
- Puneți apoi sosul de roșii și apa, un praf de chili (dacă vă place), sare, piper și cimbru. După ce a dat un clocot, adăugați chifteluțele și mai lăsați pe foc 5 minute. Mai presărați verdeață și asta a fost tot!
Chifteluțe cu sos de roșii și praz