Ingrediente:
450 g fasole galbenă, o legătură de leurdă (sau usturoi), 150 g suc de roşii, o ceapă, 2 foi de dafin, 4 căţei de usturoi, fulgi chilli (după gust), o linguriţă de boia dulce, sare, piper, 50 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi se căleşte ceapa tocată mărunt la foc mic. Se adaugă păstăile şi un pahar de apă, care să acopere fasolea, pentru a putea fierbe. Se lasă până dau în clocot, apoi se pune sucul de roşii, foile de dafin şi se lasă pe foc până când se fierb păstăile şi sosul scade. Se condimentează cu boia, fulgii de chilli (sau ardei iute), sare, piper şi usturoiul trecut prin presă. Se mai lasă puţin pe foc, maxim 10 minute. La final, se pune pătrunjelul verde şi leurda tocate.