Potrivit cumvaplace.ro, dacă roșiile v-au trădat puțin și nu sunt atât de dulci pe cât v-ați fi dorit, adăugați pe lista de ingrediente și o linguriță de zahăr, va mai îmblânzi puțin aciditatea roșiilor.
INGREDIENTE
-
5 roșii
-
1 morcov
-
1 țelină
-
1 ceapă
-
1⁄2 ardei gras
-
50 g unt (sau 2 linguri de ulei)
-
2 linguri de orez
-
1 legătură de pătrunjel verde
-
2 crenguțe de cimbru
-
Sare
CUM SĂ FACEȚI
- Tăiați mărunt ceapa și radeți morcovul și țelina. Separat, tăiați roșiile în jumătăți și dați-le pe răzătoarea mare. Dacă nu vreți să le dați pe răzătoare, opăriți-le pentru câteva secunde, curățați roșiile de pielițe și tăiați-le cubulețe.
- Căliți ceapa în untul topit, apoi adăugați legumele și înăbușiți-le împreună pentru câteva minute. Turnați un litru de apă, puneți și un praf de sare și lăsați să fiarbă, acoperit. După 15 minute, adăugați pulpa și sucul de roșii, potriviți gustul de sare și lăsați să mai fiarbă 10-15 minute.
- Puneți și orezul spălat în mai multe ape reci, cimbrul și mai lăsați să fiarbă câteva minute, cât să se umfle orezul.
- După ce stingeți focul, presărați verdeața tocată fin. Noi am avut doar pătrunjel, dar puteți folosi și mărar sau leuștean ori chiar un amestec din toate trei verdețuri. Cum vă place!
REȚETĂ VIDEO
ciorba de rosii