Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cum vă place? Rețetă de post: Humus cu urzici

Cum vă place? Rețetă de post: Humus cu urzici

de Redacția Jurnalul    |   

Profităm cât mai mult de apariția urzicilor și le folosim în cât mai multe rețete.

Cumvăplace.ro ne aduce astăzi o rețetă delicioasă de post: Am curățat repede trufandalele cumpărate de la piață (o sacoșă micuță, cum se vând la tarabe), le-am opărit și am pregătit cu ele un humus cu urzici. Foarte simplu și gustos.

INGREDIENTE

  • 70 g urzici (aproximativ 4 mâini)

  • Zeama de la o lămâie

  • 3 lingurițe de pastă de susan

  • 2 linguri ulei de măsline

  • 2 caței de usturoi

  • 1⁄2 linguriță chimion

  • 1 cutie de năut

  • Aquafaba (apa din conserva de năut)

  • Sare

 

CUM SĂ FACEȚI

  • Curățați urzicile, le spălați în mai multe ape reci și le opăriți pentru aproximativ 30 de secunde, apoi le lăsați la scurs.
  • Într-un blender puneți boabele de năut, urzicile, pasta de susan, ulei, usturoi, sare, câteva linguri de aquafaba pentru a subția compoziția, chimion și zeamă de lămâie după gust.
  • Mixați 3-4 minute sau până când pasta de humus a devenit fină. Dacă aveți în congelator cuburi de gheață, puneți 2-3 în timp ce mixați, humusul devine mai fin.

humus cu urzici

Subiecte în articol: humus cu urzici reteta de post cumvaplace
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri