Cumvăplace.ro ne aduce astăzi o rețetă delicioasă de post: Am curățat repede trufandalele cumpărate de la piață (o sacoșă micuță, cum se vând la tarabe), le-am opărit și am pregătit cu ele un humus cu urzici. Foarte simplu și gustos.
INGREDIENTE
-
70 g urzici (aproximativ 4 mâini)
-
Zeama de la o lămâie
-
3 lingurițe de pastă de susan
-
2 linguri ulei de măsline
-
2 caței de usturoi
-
1⁄2 linguriță chimion
-
1 cutie de năut
-
Aquafaba (apa din conserva de năut)
-
Sare
CUM SĂ FACEȚI
- Curățați urzicile, le spălați în mai multe ape reci și le opăriți pentru aproximativ 30 de secunde, apoi le lăsați la scurs.
- Într-un blender puneți boabele de năut, urzicile, pasta de susan, ulei, usturoi, sare, câteva linguri de aquafaba pentru a subția compoziția, chimion și zeamă de lămâie după gust.
- Mixați 3-4 minute sau până când pasta de humus a devenit fină. Dacă aveți în congelator cuburi de gheață, puneți 2-3 în timp ce mixați, humusul devine mai fin.
humus cu urzici