Și pentru că tot le găsim în piețe sau supermarketuri, ar fi păcat să nu le consumăm, mai ales că nu le avem la dispoziție vreme îndelungată. Le-am gătit sub formă de mâncare, dar am zis să încercăm și o supă-cremă de urzici. Dacă nu ați încercat-o până acum, nici nu știți ce ați pierdut.
INGREDIENTE
-
500 g urzici
-
2 cartofi
-
2 fire de ceapă verde
-
2 fire de usturoi verde
-
1 l de apă (sau supă clară de legume)
-
Ulei de floarea-soarelui
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Spălați urzicile în multe ape și opăriți-le pentru cel mult 2 minute.
- Căliți ceapa și usturoiul în puțin ulei. Când s-au înmuiat, adăugați cartofii tăiați cuburi, sare și piper și după 1-2 minute turnați apa. Dacă folosiți apă sau supă fierbinte, timpul de gătire va fi mai scurt. Lăsați să fiarbă 10-15 minute
- Puneți apoi urzicile și mai lăsați să fiarbă 5 minute, apoi pasați cu blenderul.
- Separat, faceți și niște crutoane cu oregano și, dacă vă place gustul mai iute, presărați și puțin chili sau boia iute.
REȚETĂ VIDEO
Supa crema de urzici