Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta vedetă a acestei primăveri: Turte cu ceapă verde

Rețeta vedetă a acestei primăveri: Turte cu ceapă verde

de Redacția Jurnalul    |   

Știți acele gustări din care, odată ce le-ați încercat, vă este greu să vă mai opriți? Exact așa sunt aceste turte cu ceapă verde: crocante, dar ușor de mestecat în același timp, foarte aromate, sărate atât cât să-ți dorești să-ți umezești buzele într-un pahar cu vin alb rece sau bere.

.Potrivit cumvaplace.ro, aluatul nu e complicat, dar la început va opune ceva rezistență la frământat, să nu dezarmați. Odată ce l-ați lăsat să se odihnească, fibrele se vor mai relaxa și aluatul va deveni mai ușor de frământat.

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 300 g făină

  • 1⁄2 linguriță de sare

  • 120 ml apă fierbinte

  • 60 ml apă rece + extra

  • Pentru umplutură
  • 10 fire de ceapă verde

  • 90 g făină

  • 60 ml ulei de floarea-soarelui

  • 1⁄2 linguriță de sare

  • În plus
  • Ulei de floarea soarelui pentru prăjit (sau de porumb)

CUM SĂ FACEȚI

  • Amestecați făina cu sare într-un bol. Încorporați apa fierbinte, ajutându-vă de coada unei linguri de lemn, apoi turnați apa rece, amestecând bine până se încorporează. La nevoie, mai picurați apă rece. Frământați aluatul 10 minute ( e destul de tare la început, dar pe măsură ce-l frământați va deveni mai maleabil), apoi îl acoperiți cu un prosop și îl lăsați să se odihnească 20 de minute. Dacă folosiți un robot pentru frământat, începeți cu o viteză mică și încheiați la o viteză medie, pentru 5 minute.
  • În timp ce aluatul se odihnește, pregătiți umplutura. Amestecați făina cu uleiul și sarea până formați o pastă. Separat, tăiați mărunt ceapa verde.
  • Mai frământați aluatul 3 minute, apoi îl împărțiți în 6 bucăți. Le acoperiți cu o cârpă cât timp întindeți câte o foaie (de aproximativ 15×25 cm). O ungeți cu o lingură de pastă de făină, presărați deasupra 2 linguri de ceapă verde, rulați și îi dați formă de cerc. Acoperiți ruloul și repetați pașii și pentru celelalte bucăți de aluat.
  • Întindeți cu sucitorul rulourile modelate până obțineți un cerc de maximum 17-20 cm.
  • Încingeți ulei într-o tigaie cu diamentru de 24-26 cm și coaceți turtele pe rând. Dacă vreți să fie ceva mai moi, în timpul coacerii acoperiți tigaia pentru câteva 1-2 minute.
  • Scoateți turtele prăjite pe un grătar sau pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie, să absoarbă din grăsime.

 

Subiecte în articol: turte ceapa verde
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri