.Potrivit cumvaplace.ro, aluatul nu e complicat, dar la început va opune ceva rezistență la frământat, să nu dezarmați. Odată ce l-ați lăsat să se odihnească, fibrele se vor mai relaxa și aluatul va deveni mai ușor de frământat.
INGREDIENTE
- Pentru aluat
-
300 g făină
-
1⁄2 linguriță de sare
-
120 ml apă fierbinte
-
60 ml apă rece + extra
- Pentru umplutură
-
10 fire de ceapă verde
-
90 g făină
-
60 ml ulei de floarea-soarelui
-
1⁄2 linguriță de sare
- În plus
-
Ulei de floarea soarelui pentru prăjit (sau de porumb)
CUM SĂ FACEȚI
- Amestecați făina cu sare într-un bol. Încorporați apa fierbinte, ajutându-vă de coada unei linguri de lemn, apoi turnați apa rece, amestecând bine până se încorporează. La nevoie, mai picurați apă rece. Frământați aluatul 10 minute ( e destul de tare la început, dar pe măsură ce-l frământați va deveni mai maleabil), apoi îl acoperiți cu un prosop și îl lăsați să se odihnească 20 de minute. Dacă folosiți un robot pentru frământat, începeți cu o viteză mică și încheiați la o viteză medie, pentru 5 minute.
- În timp ce aluatul se odihnește, pregătiți umplutura. Amestecați făina cu uleiul și sarea până formați o pastă. Separat, tăiați mărunt ceapa verde.
- Mai frământați aluatul 3 minute, apoi îl împărțiți în 6 bucăți. Le acoperiți cu o cârpă cât timp întindeți câte o foaie (de aproximativ 15×25 cm). O ungeți cu o lingură de pastă de făină, presărați deasupra 2 linguri de ceapă verde, rulați și îi dați formă de cerc. Acoperiți ruloul și repetați pașii și pentru celelalte bucăți de aluat.
- Întindeți cu sucitorul rulourile modelate până obțineți un cerc de maximum 17-20 cm.
- Încingeți ulei într-o tigaie cu diamentru de 24-26 cm și coaceți turtele pe rând. Dacă vreți să fie ceva mai moi, în timpul coacerii acoperiți tigaia pentru câteva 1-2 minute.
- Scoateți turtele prăjite pe un grătar sau pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie, să absoarbă din grăsime.