Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Chifteluțe de somon la cuptor

REŢETA ZILEI: Chifteluțe de somon la cuptor

Ingrediente:

300 gr file de somon, un ou, 2 căței usturoi, o lingură sos soia, o lingură pesme, 2 linguri ulei de măsline, câteva fire ceapă verde, câteva fire pătrunjel verde, sare, piper

Mod de preparare:

Se desface pielea de pe file (în cazul în care există), se taie în bucăți mai mici și se pun în mixer. Nu se mixează foarte mult pentru a nu se face o pastă. Se adaugă oul, usturoiul pisat, sare, piper, sosul de soia, ceapa și pătrunjelul tocate mărunt. Se amestecă bine și se adaugă pesmetul. Se modelează chifteluțele cu mâinile unse cu puțin ulei și apoi se așează în tava tapetată cu hârtie de copt (nu le faceți foarte mari pentru că vor fi crude în interior). Se pune puțin ulei peste ele și se coc la 160 de grade. Se servesc calde ca garnitură, sau reci, ca aperitiv.

 

Încearca și:

REŢETA ZILEI: Shakshuka (specialitate nord-africană)

 

REŢETA ZILEI: Croissante cu şuncă şi caşcaval

 

Cea mai bună rețetă de cartofi wedges

 

Cea mai bună rețetă de somon cu parmezan la cuptor

 

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri