Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei. Cornulețe cu nucă

Rețeta zilei. Cornulețe cu nucă

Două sunt motivele pentru care astăzi o să vă dau reţeta de "cornuleţe umplute cu mac" a bunicii. Mai întâi pentru că este dumică şi, în copilărie, într-o zi ca asta, în bucătăria ei de la ţară eu întindeam pe planşetă aluatul pentru cornuleţe.


Apoi fiindcă prin toate casele de mândre gospodine prin care am intrat în ultimele săptămâni am fost îmbiată să gust cornuleţe fel de fel, umplute cu nucă, cu gem sau cu rahat. Iertat să-mi fie că trec aşa repede la reţetă, însă parcă nu mai am nici eu răbdare: cum termin de povestit, mă duc în bucătărie, să le pregătesc. Doar este duminică şi e timpul lor! Mai întâi voi face un aluat dintr-un sfert de kil de făină, 100 g de osânză topită (se poate înlocui cu 125 g de unt), 30 g zahăr pudră, un gălbenuş şi 20 g drojdie proaspătă, dizolvată într-o jumătate de cană de lapte călduţ.

..............

Află rețeta aici

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri