Ingrediente
1 rață
300 g fructe de pădure congelate
300 g ceapă galbenă
250 ml vin de masă roșu demidulce
250 ml vin de masă alb
450 g spanac la pungă
150 g unt
100 g morcovi
150 g zahăr
Mod de preparare
Se dă rața la cuptor cu vinul, ceapa și morcovii. Rața se lasă în cuptorul încins la 160 grade C timp de 4 ore, cu grija ca din când în când să fie stropită cu sosul care se obține în tavă. Spanacul se fierbe 5-10 minute în apă puțina, iar apoi se scurge. Ceapa și usturoiul se toacă, se călesc și se amestecă împreună cu spanacul. Imediat ce rața este gătită, se scurge și se strecoară sosul obținut. Într-o crăticioară se amestecă zahărul și fructele de pădure, se caramelizează, apoi se pune sosul obținut în tava unde s-a gătit rața. Se servește fierbinte cu garnitură de spanac. Poftă bună!