Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Shakshuka (specialitate nord-africană)

REŢETA ZILEI: Shakshuka (specialitate nord-africană)

Ingrediente:

125 g unt, 1/2 ceapă roşie medie, 1 căţel de usturoi, 1 ardei verde, 550 g roşii cubuleţe, 250 g roşii cherry galbene, 2 linguri pastă tomate, o linguriţă pulbere de ardei iute, o linguriţă chimen, o linguriţă boia de ardei, un praf de piper cayenne, un praf de sare, un praf de piper negru, 5 ouă, 1/2 linguriţă pătrunjel proaspăt, 5 felii de pâine

Mod de preparare:

Se încinge o lingură de unt în tigaie, se pune ceapa tocată şi când începe să se înmoaie, se pune usturoiul şi se lasă 2 minute pe foc. Se pune ardeiul verde, se lasă la rumenit, se pun toate roşiile, pasta de tomate, se amestecă bine, iar când fierbe, se adaugă mirodeniile şi se lasă la fiert la foc mediu până scade. Se pun ouăle pe deasupra, se acoperă tigaia şi se lasă la foc mic 10-15 minute. Se pune pătrunjelul tocat şi se serveşte pe felii de pâine.

 

Încearcă şi:

REŢETA ZILEI: Budincă cu afine

 

REŢETA ZILEI: Paste penne carbonara cu dovlecei

 

REŢETA ZILEI: Fasole verde cu carne tocată în stil chinezesc

 

REŢETA ZILEI: Tochitură moldovenească

Subiecte în articol: retete usoare retete simple delicatese
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri