Ingrediente:
340g paste farfalle Barilla, 200g șuncă, 1 linguriță muștar,3 linguri maioneză, 200g giardiniera (legume murate în oțet),1/2 lămâie, 3,5 linguri ulei de măsline extra virgin,sare și piper
Mod de preparare:
Se pune maioneza, muștarul, o lingură de ulei și puțin piper într-un bol și se amestecă bine cu o furculiță, apoi se taie prosciutto și legumele murate în oțet în pătrățele.Se decojește lămâia, cu tot cu partea albă. Se păstrează doar pulpa care se taie în bucățele mici. Pastele se fierb într-o oala mare cu apă sărată. După ce au fiert se scurg și se pun într-un bol. Peste ele se adaugă sosul făcut la început, cu prosciutto, legume și lămâi. Se amestecă bine și în final salata se stropește cu puțin ulei de măsline. Poftă bună! Rețete.ro .