Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cele mai bune rețete de ceaiuri pentru toamnă

Cele mai bune rețete de ceaiuri pentru toamnă

de Redacția Jurnalul    |   

Culorile de toamnă și vremea care începe încet-încet să se răcească ne ademenesc să consumăm ceaiuri cu arome încântătoare și reconfortante.

Iată astfel 8 arome de ceaiuri potrivite pentru toamnă:

1. Ceai cald și condimentat

Ingrediente:

- 1 baton de scorțișoară

- 3 căni de apă

- 3-4 cuișoare

- 3-4 feliuțe subțiri de ghimbir proaspăt

- Miere sau sirop de arțar (opțional)

Preparare:

Pune apa într-un ibric și adaugă scorțișoar[, cuișoare și ghimbir. Fierbe amestecul la foc mic timp de 10-15 minute. Strecoară ceaiul în cești și adaugă miere sau sirop de arțar, scrie dcnews.ro.

2. Ceai de măr și caramel

Ingrediente:

- 2 pliculețe de ceai negru

- 2 căni de apă fierbinte

- 1 măr mare, tăiat felii subțiri

- 2 lingurițe de caramel topit

- Scobitori, pentru decor

Preparare:

Pregătește ceaiul negru în apă fierbinte. Adaugă feliile de măr în cești și toarnă ceaiul fierbinte. Adaugă câte o linguriță de caramel și amestecă ușor. Poți decora cu o bucată mică de măr înfiptă pe o scobitoare.

3. Ceai de dovleac condimentat 

Ingrediente:

- 1/2 cană de dovleac fiert și pasat

- 2 pliculețe de ceai negru sau de rooibos

- 3 căni de apă fierbinte

- 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată

- O bucățică mică de vanilie (opțional)

- Miere sau îndulcitor după gust

Preparare:

Prepar[ ceaiul în apă fierbinte. Adaugă dovleacul pasat, scorțișoara și bucățica de vanilie în cești. Toarnă ceaiul fierbinte peste ingrediente și amestecă bine. Îndulcește cu miere.

4. Ciocolată caldă

Ingrediente:

- 2 căni de lapte (poate fi înlocuit cu lapte vegetal)

- 2 linguri de cacao pudră

- 2 lingurițe de zahăr brun

- O bucățică mică de vanilie

- O păstaie de scorțișoară (opțional)

- frișcă și bucățele mici de ciocolată pentru decor

Preparare:

Încălzește laptele într-un ibric la foc mic. Adaugă cacao, zahăr, vanilia și păstaia de scorțișoară. Amestecă bine, până când cacao și zahărul se dizolvă complet. Toarnă în cești și adaugă o linguriță de frișcă și câteva bucățele de ciocolată deasupra.

5. Ceai de portocală și vanilie

Ingrediente:

- Coaja subțire de la o portocală

- 2 pliculețe de ceai negru

- 3 căni de apă fierbinte

- O bucățică mică de vanilie sau puțin extract de vanilie

- Miere sau îndulcitor, după gust

Preparare:

Pregătește ceaiul negru în apă fierbinte. Adaugă coaja de portocală și vanilia în cești și toarnă ceaiul fierbinte peste ingrediente. Lasă ceaiul să se infuzeze câteva minute, apoi îndulcește-l.

6. Ceai de măr și ghimbir

Ingrediente:

- 2 căni de apă

- 1 măr mare, tăiat în felii subțiri

- 1 bucățică de ghimbir proaspăt, tăiată felii subțiri

- 2 pliculețe de ceai negru sau de ghimbir

- Miere sau sirop de arțar (opțional)

Preparare:

Pune apa într-un ibric și adaugă feliile de măr și ghimbir. Fierbe amestecul la foc mic timp de 10-15 minute. Pregătește ceaiul în apă fierbinte. Strecoară apoi lichidul în cești. 

7. Ceai de scorțișoară și mere caramelizate

Ingrediente:

- 2 pliculețe de ceai negru sau de rooibos

- 2 căni de apă fierbinte

- 1 măr, tăiat în felii subțiri

- 1 lingură de zahăr brun

- 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată

- Miere sau sirop de arțar (opțional)

Preparare:

Pregătește ceaiul în apă fierbinte. Într-o tigaie, caramelizează zahărul, până când devine auriu. Adaugă feliile de măr și scorțișoara în tigaie și amestecă pentru a le acoperi cu caramel. Adaugă ceaiul în cești și pune bucățile de măr caramelizate deasupra. }ndulcește ceaiul cu miere sau sirop de arțar.

8. Ceai de cireșe și vanilie

Ingrediente:

- 2 căni de apă

- 1/2 cană de cireșe proaspete sau congelate, fără sâmburi

- 2 pliculețe de ceai negru sau de fructe

- O bucățică mică de vanilie sau puțin extract de vanilie

- Miere sau îndulcitor, după gust

Preparare:

Pune apa într-un ibric și adaugă cireșele. Fierbe amestecul la foc mic timp de 10-15 minute. Pregătește ceaiul în apă fierbinte. Îndepărtează ibricul de pe foc și strecoară lichidul în cești. Adaugă ceaiul pregătit în fiecare ceașcă și bucățica de vanilie. }ndulcește cu miere.

 
Subiecte în articol: retete ceaiuri toamna
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri