Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ritual de iarnă: Rețetă de țuică fiartă cu piper, cuișoare și foc mic

Ritual de iarnă: Rețetă de țuică fiartă cu piper, cuișoare și foc mic

de Redacția Jurnalul    |   

Țuica fiartă este nelipsită de pe mesele de sărbători ale românilor dar și în zilele friguroase de iarnă.

Piperul adaugă iuțeală discretă, cuișoarele vin cu o aromă dulce-amăruie de sărbătoare. Secretul constă în răbdare: încălzire lentă pentru a păstra tăra și echilibrul băuturii.

Rețetă de țuică fiartă

Ingrediente (1 porție)

  • 250 ml țuică de prune bună (40-50°)

  • 6-8 boabe piper negru

  • 2-3 cuișoare

  • 1 linguriță zahăr/miere (opțional)

Mod de preparare

Toarnă țuica într-un ibric cu fund gros. Adaugă piperul și cuișoarele dar nu exagera. Zdrobește ușor piperul pentru intensitate.

Încălzește la foc mic, amestecând ocazional. Oprește când apar primii aburi. Nu o lăsa să fiarbă pentru că poate lua foc sau își pierde tăria. 

Dizolvă zahărul/mierea (dacă folosești), lasă 1 minut să se infuzeze.

Strecoară într-o ceașcă din lut. Servește fierbinte, alături de slănină, ceapă roșie și pâine de casă, potrivit catine.ro.

Subiecte în articol: tuica retete
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri