Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Explicație halucinantă pentru anularea golului din finalul meciul UTA Arad – Rapid București

Explicație halucinantă pentru anularea golului din finalul meciul UTA Arad – Rapid București

de Redacția Jurnalul    |   

Decizia anulării golului din finalul partidei de sâmbătă, dintre UTA Arad și Rapid București, din Superligă, a fost explicat duminică de Comisia Centrală a Arbitrilor. Un concurs de împrejurări a făcut ca arbitrul partidei să întârzie revizuirea VAR, ceea ce a provocat controverse.

În momentul anulării golului marcat de UTA Arad, scorul era 1-1, reușita putând aduce victoria arădenilor.

„Din cauza unei conexiuni imperfecte a căștii, arbitrul nu a reușit să audă în cască apelul VAR sau AVAR pentru a revedea faza de joc la golul marcat de UTA ARAD, în minutul 89, pentru un posibil fault comis în faza de construcție a atacului (APP).”, precizează CCA, într-un comunicat publicat de frf.ro.

Ceilalți oficiali de joc au încercat să comunice cu arbitrul, pentru ca meciul să nu fie reluat. Din acest motiv, al patrulea oficial a intrat pe teren în timpul procedurii de reluare a jocului pentru a-i semnala arbitrului de centru că reluarea jocului nu poate avea loc ca urmare a solicitării de revizuire a fazei premergătoare înscrierii golului.

Decizia solicitării unui On Field Review (OFR) pentru un fault înainte de golul marcat a fost corectă, precizează CCA, deoarece „atacantul UTA, în încercarea sa de a lovi mingea, a cauzat un contact direct cu piciorul fundașului Rapidului și l-a trântit la pământ.”

Decizia corectă ar fi trebuit să fie fault în favoarea echipei giuleștene și golul să fie anulat. Din păcate, momentul intervenției, în ciuda încercărilor oficialilor meciului, a venit târziu și la foarte puține secunde după ce mingea a fost pusă în joc, cu al patrulea oficial pe teren.

„Arbitrul a acționat pe instinct fotbalistic și nu conform protocolului VAR, care nu permite schimbarea deciziilor odată ce jocul a fost reluat, așa că acestea nu pot fi schimbate.”, se mai spune în comunicat.

Totuși, conform CCA, reluarea jocului nu a fost corectă, deoarece un jucător de la UTA era în interiorul cercului și al patrulea oficial era deja pe teren. Prin urmare, arbitrul a revizuit incidentul și a decis să anuleze golul.

„În concluzie, ne cerem scuze pentru că din cauza faptului că nu a fost posibil ca arbitrul să audă comunicarea VAR și a unei reacții întârziate a oficialilor de joc s-a creat confuzie. Totuși, în spiritul jocului, golul a fost anulat corect, fiind precedat de un fault în atac.”, se spune în finalul comunicatului.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri