Jurnalul.ro Ştiri Observator Situația planșeului de la Piața Unirii va fi discutată în Comitetul pentru Situații de Urgență

Situația planșeului de la Piața Unirii va fi discutată în Comitetul pentru Situații de Urgență

de Redacția Jurnalul    |   

Situația planșeului de la Piața Unirii va fi discutată în ședința de miercuri a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Ședința a fost convocată de prefectul Capitalei, Mugur - Mihai Toader.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei, prefectul Mugur - Mihai Toader a convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, în ședință ordinară, pentru miercuri, 25 septembrie, la ora 14.00.

Pe ordinea de zi sunt două puncte. Primul prevede aprobarea Planului de măsuri al CMBSU pentru aducerea/menținerea în stare de operativitate a adăposturilor de protecție civilă neoperative de la nivelul Capitalei.

„Prezentarea situației Planșeului de la Piața Unirii ce prezintă un potențial risc de prăbușire al unor părți din structură și adoptarea unor măsuri la nivelul Comitetului pentru Situații de Urgență a Municipiului București pentru demararea lucrărilor de consolidare și reabilitare, ca urmare a vizitei de urgență efectuată în data de 19 septembrie a.c., de către Prefectul Municipiului București, la Planșeul Unirii, structură încadrată în starea tehnică IV-nesatisfăcător”, se arată în comunicat.

Planșeul de la Piața Unirii stă să se prăbușească, spunea recent primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță. El i-a cerut lui Nicușor Dan să semneze autorizația de construcție.

„Noi, cei de la Sectorul 4, suntem pregătiți. Avem contractul de execuție, avem banii necesari (...) și sunt convins că imediat ce vom avea semnătura primarului Capitalei lucrarea va începe de îndată. Mizez pe sprijinul și cooperarea primarului general. (...) Avem convingerea că ieri autorizația de construire va fi semnată, pentru că este o urgență a orașului. Nu putem aștepta să vedem ce se întâmplă și când se întâmplă”, a explicat Daniel Băluță.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri