Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Slăbește simplu și ușor: înlocuiește aceste 10 alimente cu variantele care nu îngrașă

Slăbește simplu și ușor: înlocuiește aceste 10 alimente cu variantele care nu îngrașă

de Andreea Sava    |   

Când vine vorba de cure de slăbire, prima barieră psihologică este cea a renunțării la alimentele care ne produc plăcere sau pur și simplu cu care ne-am obișnuit. Să nu subestimăm obișnuința. Este a doua natură a omului și ne oferă mult confort. Iar confortul este foarte prețios în viața oricui.

Poți, însă, să slăbești fără să-ți dai obiceiurile alimentare peste cap ci doar făcând anumite schimbări. Unele, veți vedea, nici măcar nu vi se vor părea chiar foarte grele. Oricum, niciunele nu sunt ucigătoare.

În foarte multe cazuri, aceste schimbări vor fi tot ce e nevoie pentru a da jos kilogramele în plus. Da, de multe ori cheia unei siluete prea pline sau a unui metabolism lent stă în calitatea produselor pe care le mâncăm. Așadar

Înlocuiți

1. Mezelurile, cu variantele cu maximum 20% grăsime

Da, am zis de multe ori că, dacă vrei să nu ai celulită și colăcei în jurul taliei, nu trebuie să mănânci carne procesată. Unele, însă, sunt foarte gustoase plus că reprezintă o variantă atât de comodă. Alegeți variantele cu maximum 20% grăsime și de calitate. Adică uitați-vă bine pe etichetă la ce conțin. Cu cât mai multă carne, cu atât mai bine. Știu, sunt și scumpe. Evident că există și explicație pentru asta. Chiar și așa, însă, nu exagerați! Câteva feliuțe sunt în regulă. Și vă recomand preferatul meu: salamul de Sibiu.

2. Cârnații din comerț prăjiți, cu cei făcuți în casă la grătar

Dacă tot nu vă puteți abține, faceți-i singuri, acasă, adică fără conservanți și folosiți carne cât mai slabă și dintr-o sursă de încredere. Tocmai că e grea partea cu grăsimea, nici aici nu exagerați! Și puneți-i pe grătar.

3. Făina albă cu cea integrală sau din alte cereale decât grâu

Pâine și făină albă în niciun caz, pentru că făina albă are indice glicemic mare. Deci pâinea să fie neagră, din făină integrală.

Și, dacă tot suntem la făină, și mălaiului i se aplică aceeași regulă: varianta integrală e cea sănătoasă. Cel instant, mult mai ușor de folosit, are indice glicemic foarte mare. Iar indicat este să-l folosiți amestecat cu hrișcă.

La fel și cu pastele. Alegeți variantele integrale, din grâu dur.

Cerealele, de asemenea, integrale și cât mai simple: fără glazuri sau adaosuri. Coloranții sunt aditivi la fel de periculoși precum conservanții.

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri