Jurnalul.ro Ştiri Externe Înfrângere teribilă pentru extrema dreaptă la alegerile din Franța. Stânga a ieșit pe primul loc

Înfrângere teribilă pentru extrema dreaptă la alegerile din Franța. Stânga a ieșit pe primul loc

de Redacția Jurnalul    |   

Noul Front Popular a ieșit pe primul loc în seara turului doi, cu 175 la 205 deputați, conform estimării Elabe pentru BFMTV, RMC și La Tribune Dimanche RN-ul Jordan Bardella și aliații săi au ajuns în cele din urmă pe locul al treilea, în spatele coaliției prezidențiale Ensemble.

Noul Front Popular a ieșit pe primul loc în seara turului doi, cu 175 la 205 deputați, conform estimării Elabe pentru BFMTV, RMC și La Tribune dimanche.

Partidul lui Jordan Bardella, dat în frunte conform ultimelor sondaje ale institutelor de sondaje, eșuează împotriva Noului Front Popular și a coaliției prezidențiale Ensemble.

Participarea totală estimată a fost de aproximativ 67,1%, potrivit sondajului Ipsos Talan.

Președintele francez Emmanuel Macron a dizolvat Parlamentul și a cerut alegeri legislative anticipate după ce extrema dreaptă și-a depășit alianța de centru la alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie.

Liderul Noului Front Popular spune că formațiunea este gata să guverneze

Liderul Noului Front Popular (NFP), Jean-Luc Melenchon, spune că partidul său este „gata să guverneze”, după ce sondajele arată că coaliția sa de stânga a obținut cele mai multe locuri la alegerile anticipate din Franța, notează Sky News.

Se așteaptă ca NFP să ocupe între 172 și 205 de locuri și ar trebui să formeze un guvern minoritar în Adunarea Națională, cu 289 de locuri necesare pentru o majoritate absolută.

„Noul Front Popular este gata să guverneze”, a spus Melenchon.

„Și la urma urmei, este singura alternativă care are un program foarte organizat și un program foarte detaliat. Elementele din stânga sunt unite și au arătat că au fost capabile să facă față acestei situații istorice extraordinare. Încă o dată, a salvat Republica, noi am salvat Republica”, încheie Jean-Luc Melenchon.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: alegeri franta stanga
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri