Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Studiu: 20% dintre suceveni au dezvoltat anticorpi la COVID-19

Studiu: 20% dintre suceveni au dezvoltat anticorpi la COVID-19

Rata de imunizare la virusul SARS-CoV 2 a populației din Suceava, cel mai mare focar de infecție din România, este de 20%, potrivit unui studiu realizat de MedLife. Aceasta înseamnă că circa 16.500 de persoane au dezvoltat anticorpi la coronavirus. 

Cele mai expuse au fost persoanele cu vârste între 45 și 54 de ani, în rândul cărora testele au indicat prezența anticorpilor pentru 29% dintre acestea.

Cei mai puțin imuni sunt tinerii între 25 și 34 de ani, al căror grad de imunizare este de trei ori mai mic. 

În privința ratei de infectare, din cele 512 persoane testate 3,7% au fost confirmate pozitiv.

Raportat la numărul de locuitori de peste 25 de ani din muicipiul Suceava, procentul indică faptul că peste 3000 de locuitori sunt purtători ai virusului.

Toate persoanele testate cu RT-PCR, care au avut rezultat pozitiv, nu prezentau niciun simptom al bolii.

“Am mers în epicentrul epidemiei din România, Suceava, care conduce de departe topul cu cel mai mare număr de îmbolnăviri, atât în valoare absolută, cât și la mia de locuitori.

Conform rezultatelor studiului, aproape 4%, respectiv peste 3000 de locuitori ai municipiului Suceava ar putea fi purtători ai virusului.

Totuși, este de remarcat faptul că, marea majoritate a celor cu PCR pozitiv aveau un titru relevant de anticorpi deci este posibil să fi avut doar urme de ARN ale virusului și să nu mai fie contagioși.

O altă concluzie surprinzatoare, ținând cont de faptul că probabil, în conformitate cu anticorpii dobândiți, cca 16.500 suceveni au trecut prin boală și că în Suceava au fost înregistrate până în acest moment doar aprox. 200 de decese cauzate de COVID 19, cel mai probabil, la nivel de județ, rata de mortalitate este mult mai mică față de cea estimată, respectiv sub 1% sau chiar între 0,3-0.5% .

O astfel de afirmație se poate face ținând cont că numărul de decese se referă la județul Suceava, cu aproximativ 600.000 locuitori, iar studiul evidențiază doar persoanele care s-au infectat cu Sars CoV 2 în municipiul Suceava, care are o populație de cca 100.000 locuitori.

Pe de altă parte, se impune a fi menționat că toți cei care au avut rezultate pozitive la virusul Sars-Cov 2 erau asimptomatici.

Aceast fapt sugerează că numărul oficial de cazuri de infectare este mai mare decât cel estimat, fapt posibil valabil și pentru alte țări din Europa.

O asemenea situație subliniază încă o dată importanţa respectării măsurilor de protecție și menţinerii distanţării sociale chiar dacă aparent suntem sănătoşi” a arătat Mihai Marcu, președinte și CEO MedLife Group, în comunicat.

 

Subiecte în articol: studiu coronavirus suceava imunizare medlife
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri