Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA continuă înarmarea Taiwanului. Un nou contract pentru modernizarea rachetelor Patriot

SUA continuă înarmarea Taiwanului. Un nou contract pentru modernizarea rachetelor Patriot

Departamentul de Stat SUA a aprobat vânzarea către  Taiwan a unui pachet care prevede modernizarea rachetelor Patriot Advanced Capability 3 (PAC-3), informează DPA. Contractul se ridică la 620 de milioane de dolari.
Congresul SUA a fost notificat cu privire la această tranzacţie, care include doar mentenanța rachetelor existente în Taiwan.

"Vânzarea propusă va contribui la ameliorarea securităţii beneficiarului şi va ajuta la menţinerea stabilităţii politice, a echilibrului militar şi a progresului economic în regiune", a transmis Agenţia Statelor Unite pentru Cooperare în Securitatea Apărării (DSCA).

Principalul contractant va fi compania Lockheed Martin.

Ministerul Apărării de la Taipei a declarat că vânzarea va avea loc efectiv peste o lună.

La rândul său, Ministerul de Externe a mulţumit Statelor Unite și a precizat că acordul "ne permite să achiziţionăm echipament defensiv la momentul oportun".

Este a şaptea vânzare de armament a SUA către Taiwan, în mandatul preşedintelui Donald Trump, iar guvernul de la Taipei va continua să îşi întărească parteneriatul cu Washingtonul pentru a-și asigura pacea şi stabilitatea în regiunea indo-pacifică.

În luna mai, SUA a anunţat că este posibil să vândă Taiwanului 18 torpile grele avansate MK-48 Mod 6AT.

Înarmarea Taiwanului are loc în contextul tensiunilor cu China. Din 1949 în această regiune, desprinsă din China, există o administrație independentă pe care Beijingul nu o recunoaște. 

 

Subiecte în articol: sua taiwan China inarmare rachete patriot
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri