Jurnalul.ro Sport Fotbal international SURPRIZE in preliminariile Ligii Campionilor. Revenire SPECTACULOASA pentru Ludogoreț Razgrad

SURPRIZE in preliminariile Ligii Campionilor. Revenire SPECTACULOASA pentru Ludogoreț Razgrad

Formația bulgară Ludogoreț Razgrad s-a calificat cu emoții în faza play-off a Ligii Campionilor la fotbal, marți seara, după ce a întrecut-o în deplasare pe Steaua Roșie Belgrad cu scorul de 4-2, după prelungiri, în manșa a doua a turului al treilea preliminar.

După 2-2 în prima manșă, Ludogoreț, cu românii Cosmin Moți și Claudiu Keșeru titulari, a reușit să se impună la Belgrad grație prestației brazilianului Wanderson, autor a trei goluri (40, 92, 97). Pentru campioana Bulgariei a mai marcat Jonathan Cafu (23). Pentru sârbi au înscris Mitchell Donald (17) și Luis Ibanez (62 — penalty). Fiecare echipă a avut câte un jucător eliminat, Guelor Kanga (45) de la Steaua Roșie și Igor Plastun (44) de la Ludogoreț.

Claudiu Keșeru a fost înlocuit la pauză cu Jose Luis Palomino, Cosmin Moți a fost integralist, iar Andrei Prepeliță nu a făcut parte din lot.

În play-off a ajuns și Dinamo Zagreb, după 1-0 în deplasare cu Dinamo Tbilisi, în deplasare. La croați a jucat din minutul 53 fundașul român Alexandru Mățel. Campioana Croației câștigase și în prima partidă, cu 2-0.

O calificare surprinzătoare a reușit formația daneză Dundalk (cu portarul român Gabriel Sava rezervă), după 3-0 cu BATE Borisov (Belarus). BATE câștigase prima manșă cu 1-0.

Alte echipe calificate în faza următoare sunt Viktoria Plzen (Cehia), care a remizat în deplasare cu azerii de la Qarabag Agdam, 1-1, după 0-0 în prima partidă, și APOEL Nicosia (Cipru), care a câștigat la scor de forfait cu Rosenborg Trrondheim (Norvegia), 3-0, în Insula Afroditei. Scandinavii câștigaseră cu 2-1 în primul joc. APOEL a obținut o calificare dramatică, toate golurile fiind înscrise în timpul adițional acordat de arbitru: Gianniotas (90+1), Vander (90+6) și De Vincenti (90+9).

AGERPRES

Subiecte în articol: ludogoret razgrad
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri