Jurnalul.ro Ştiri Externe Taiwanul urmează sancţiunile ONU faţă de Coreea de Nord

Taiwanul urmează sancţiunile ONU faţă de Coreea de Nord

Taiwanul a suspendat exportul de ţiţei către Coreea de Nord, la fel cum a suspendat şi importul de haaine şi textile, pentru a se conforma rezoluţiilor ONU, o mişcare simbolică făcută de Taiwan pentru a arăta că este un membru responsabil al comunităţii internaţionale, scrie Reuters.

Taiwanul nu este membru al ONU, din cauza poziţiei Beijingului care consideră insula o simplă provincie chineză care nu este capabilă să aibă relaţii diplomatice oficiale. Cu toate acestea, Taiwan a arătat că urmează normele internaţionale, în ciuda faptului că nu este membră a ONU.

Pe 11 septembrie, Consiliul de Securitate ONU  a votat în unanimitate noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, după cel de-al şaselea şi cel mai puternic test nuclear, care a avut loc pe 3 septembrie, impunând suspendarea exportului de textile al Coreei de Nord şi limitarea importurilor de ţiţei către ţară.

Pentru a completa măsurile ONU, Taiwanul a afirmat că va suspenda exportul de gaze naturale lichefiate, ţiţei şi produse rafinate către Coreea de Nord, începând de marţi, potrivit unei declaraţii a Ministrului Economiei.

Între Taiwan şi Coreea de Nord există o mică relaţie comercială. Taiwanul a afirmat că exporturile către Coreea de Nord în primele şase luni ale acestui an au fost de doar 36,575 de dolari, o scădere cu 90% faţă de anii trecuţi.

Subiecte în articol: tawian coreea de nord sanctiuni onu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri