Jurnalul.ro Ştiri Locale Gelozie bolnavă. Tânără de 25 de ani, ucisă cu mai multe lovituri de topor de fostul soţ

Gelozie bolnavă. Tânără de 25 de ani, ucisă cu mai multe lovituri de topor de fostul soţ

de Redacția Jurnalul    |   

O femeie în vârstă de 25 de ani a fost ucisă cu mai multe lovituri de topor de fostul soţ pe fondul geloziei şi în urma unor discuţii în contradictoriu legate de copil.

Tânăra de 25 de ani, născută în comuna Vadu Paşii, ar fi plecat cu ceva timp în urmă pe litoral pentru a lucra, în timp ce copilul în vârstă de 2 ani a rămas în grija bunicii din localitatea Dâmbroca, comuna Săgeata. În urmă cu câteva zile, femeia s-ar fi întors acasă pentru a încerca să rezolve o dispută pe care ar fi avut-o cu soţul legată de copil. Într-un acces de furie, bărbatul ar fi lovit-o cu mai multe lovituri de topor.

''În fapt, cele două persoane erau despărţite, ea începuse să lucreze la mare pentru a-i asigura un trai copilului care era crescut la bunica lui. Aveau o dispută cu privire la copil, el sunase şi pe la Protecţia Copilului. Ea s-a întors vreo două zile de la Constanţa, iar el ar fi luat toporul şi i-ar fi aplicat mai multe lovituri în mai multe părţi ale corpului. A fost reţinut, dar nu a dorit să declare nimic, urmând ca procurorii să formuleze propunere de arestare la Tribunalul Buzău. Pe parcursul nopţii nu a dorit să declare nimic în faţa procurorului de caz. A fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de omor calificat. Bărbatul are vârsta de 36 de ani, iar victima 25 de ani. Urmează să stabilim mobilul, cel mai probabil pe fondul disputei copilului şi pe fondul geloziei", a precizat pentru AGERPRES Valerică Văsii, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Primarul comunei Săgeata, Sorin Tănase, s-a arătat îngrozit la aflarea veştii privind moartea tinerei.

"Am rămas stupefiat. Am aflat de la un vecin că se despărţise, ea îşi găsise probabil pe altcineva, avea un loc de muncă pe la Constanţa. (...) Au împreună un copil mic. Nu am avut probleme în comună, de asta am şi zis prima dată că nu cred aşa ceva. Lumea a fost speriată, îngrozită, comuna noastră este liniştită, au fost cazuri foarte rare. Sperăm să nu se mai întâmple aşa ceva pe nicăieri", a declarat pentru AGERPRES primarul comunei Săgeata.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a transmis că bărbatul ar fi apelat la telefonul de urgenţă pentru copii 119 pentru a semnala că minorul se află în grija bunicilor şi că doreşte să îl ia în îngrijire.

"În data de 20 iulie, tatăl minorului a apelat 119, anunţând că mama acestuia lucrează pe litoral, copilul a rămas în grija străbunicii materne, iar tatăl intenţionează să se îngrijească de copil. Reprezentanţii DGASPC Buzău au discutat telefonic cu părţile, care au convenit ca tatăl să se ocupe de creşterea copilului la domiciliul bunicilor paterni, fiind sprijinit de aceştia, până la revenirea mamei la domiciliu. Familia a fost informată despre serviciile de consiliere şi suport de care pot beneficia, în vederea depăşirii situaţiei. În prezent, au început demersurile de evaluare a situaţiei, în funcţie de rezultate vom propune instanţei stabilirea unei măsuri care să corespundă nevoilor minorului", informează DGASPC.

Procurorii au anunţat că vor formula pe parcursul zilei o propunere de arestare preventivă la Tribunalul Buzău pentru bărbatul acuzat de omor calificat.

Sursa: AGERPRES

Subiecte în articol: topor ucisa fostul sot
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri