Jurnalul.ro Timp liber Culinar Trucuri pentru apă aromatizată homemade, deliciul hidratant al zilelor caniculare

Trucuri pentru apă aromatizată homemade, deliciul hidratant al zilelor caniculare

de Andreea Tiron    |   

Apa aromatizată făcută acasă cu ingrediente naturale este o modalitate delicioasă și sănătoasă de a rămâne hidratat chiar și atunci când simțiți că v-ați săturat de gustul de apă. Nu conține zaharuri adăugate sau conservanți, fiind o alternativă excelentă la băuturile carbogazoase și sucurile din comerț.

Beneficiile apei aromatizate sunt numeroase. Pe lângă hidratare, poate contribui la aportul de vitamine și antioxidanți proveniți din fructe și plante aromatice. De asemenea, poate stimula digestia și metabolismul, mai ales când se folosesc ingrediente precum lămâia sau ghimbirul.

Potrivit cumvaplace.ro, pentru a prepara apa aromatizată, poți folosi o varietate de fructe proaspete, ierburi aromatice și legume chiar.

Combinații recomandate

Apă cu castraveți și busuioc sau mentă
  • Lămâie și mentă: feliile de lămâie și frunzele de mentă oferă o aromă revigorantă.
  • Căpșuni și busuioc: dulceața căpșunilor combinată cu aroma distinctă a busuiocului este minunată!
  • Castravete și busuioc (sau mentă): ideală pentru o hidratare relaxantă și răcoritoare.
  • Portocală și ghimbir: o combinație vibrantă cu un plus de energie.
  • Fructe de pădure și rozmarin: o infuzie dulce-acrișoară cu o notă de pin.
  • Lime și zmeură: o alegere perfectă pentru o apă aromată, plină de prospețime.
  • Pepene roșu și mentă: combinația este foarte răcoritoare și perfectă pentru zilele fierbinți de vară.
  • Ananas și salvie: o combinație tropicală, cu arome dulci și ușor condimentate

Cum se face

  • Orientativ, puteți folosi o lămâie, o portocală, o jumătate de castravete lung sau o mână de fructe de pădure la 1 litru de apă, dar depinde doar de voi cât de intensă vreți să fie aroma. Același lucru este valabil și pentru plantele aromatice. Atenție, însă, la ghimbir, aroma lui iute este și foarte puternică!
  • Spălați bine fructele, plantele aromatice și celelalte ingrediente. Este recomandat să alegeți fructe netratate chimic și plante de grădină sau din propria jardinieră. Dacă foloiți ghimbir, tăiați-l în felii subțiri.
  • Puneți feliile de fructe sau legume și aromaticele în carafă și umpleți cu apă, de preferință filtrată. Puteți alege și apă minerală, dacă o preferați, dar este recomandată apa plată. 
  • Lăsați apa să stea în frigider pentru cel puțin 1-2 ore pentru ca aromele să se infuzeze bine. Pentru un gust mai intens, lăsați chiar peste noapte.
  • Apa aromatizată se poate servi direct din carafă, filtrată sau nu. Dacă lăsați să cadă și ingredientele în pahar, veți avea un gust și mai intens la băut.

Sfaturi și trucuri

  • Experimentați! Nu ezitați să încercați cu diferite combinații de fructe și plante aromatice pentru a găsi mixul care vi se potrivește cel mai bine
  • Pentru a păstra ingredientele separate de apă, puteți folosi o sticlă cu infuzor.
  • Este recomandat să consumați apa aromatizată în decurs de 1-2 zile pentru a beneficia de cea mai bună aromă și prospețime.

Apa aromatizată este și o alegere prietenoasă cu mediul, reducând nevoia de a cumpăra băuturi îmbuteliate. Iar dacă alegeți să și experimentați arome și gusturi, apa aromatizată devine nu doar o băutură răcoritoare, ci și o experiență creativă și personalizată.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri