Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump, pus în dificultate: Ce virtuți vede la rivala sa, Kamala Harris

Trump, pus în dificultate: Ce virtuți vede la rivala sa, Kamala Harris

de Redacția Jurnalul    |   

Donald Trump s-a confruntat cu o întrebare incomodă la un eveniment: să numească trei virtuți ale adversarei sale democrate, Kamala Harris.

Trump a recunoscut dificultatea întrebării: „Este o întrebare foarte grea. Aceasta este cea mai grea întrebare. Celelalte sunt ușoare”, notează AP.

După o ezitare inițială, fostul președinte a oferit câteva răspunsuri. Trump a lăudat „capacitatea ei de a supraviețui", referindu-se ironic la revenirea lui Harris în cursa prezidențială, după abandonul din 2020.

Trump a menționat că Harris „pare să aibă unele prietenii destul de vechi” și îi place „modul în care se comportă în anumite situații”.

Totuși, Trump nu a ratat ocazia de a-și critica adversara, adăugând: „Dar într-un alt fel, cred că este foarte rău pentru țara noastră".

Să le ceri candidaților principalelor partide să spună ceva frumos despre celălalt este o tradiție prezidențială, ducând uneori la momente și glume memorabile.

Săptămâna trecută, Harris a declarat că abordarea lui Trump față de politică „o doare”, subliniind ceea ce ea a numit abordarea sa „noi versus ei” și adăugând: „Nu cred că este sănătos pentru națiunea noastră și nu admir asta”.

În cele din urmă, ea a spus: „Cred că Donald Trump își iubește familia și cred că acest lucru este foarte important”, pentru a continua apoi: „Dar nu îl cunosc cu adevărat. L-am întâlnit o singură dată... așa că nu prea mai am ce să vă ofer”.

Atât Trump, cât și Harris au fost interogați de același membru al publicului, Teresa Djedjro, în vârstă de 48 de ani, care a participat la ambele evenimente.

În urmă cu opt ani, când un alegător le-a cerut lui Trump și rivalei sale democrate, Hillary Clinton, să spună ceva ce fiecare respectă la celălalt, Clinton s-a oferit să răspundă prima, spunând că respectă copiii lui Trump, pe care i-a numit „incredibil de capabili și devotați”.

Trump a numit-o „un compliment foarte frumos”, apoi a spus: „Voi spune acest lucru despre Hillary: ea nu renunță. Respect asta”.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Donald Trump kamala harris alegeri
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri