Ministerul Apărării, care a distribuit fotografii ale soldaților, i-a descris pe aceștia ca fiind „cei 10 josnici", potrivit BBC.
Procurorii spun că militarii sunt anchetați pentru „crimă cu premeditare".
De asemenea, ei sunt acuzați că au ținut ostatici civili nevinovați, i-au bătut și au jefuit case.
Moscova a negat că ar fi fost comise crime în Bucea, care s-a aflat sub controlul brigăzii 64 de infanterie motorizată timp de mai bine de o lună la începutul războiului. Mai mult chiar, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a acordat brigăzii un titlu onorific pentru „eroismul și vitejia în masă, tenacitatea și curajul militarilor".
Ucrainenii susțin că în perioada în care brigada a controlat Bucea, sute de oameni au fost uciși. O groapă comună a fost descoperită la biserică, în timp ce alte cadavre au fost lăsate pe străzi. Mii de crime de război au fost documentate de anchetatori.
Joi, procurorul general al Ucrainei, Iryna Venediktova, a anunțat că i-a identificat pe cei 10 suspecți.
Într-o postare pe Facebook, ea a explicat că aceștia „sunt suspectați de tratament crud al civililor și de alte încălcări ale legilor și obiceiurilor de război".
„Suspecții vor fi căutați pentru a fi reținuți și a fi aduși în fața justiției", a adăugat Iryna Venediktova.
Stephen Wilkinson, managerul Centrului internațional de drept umanitar Diakonia din Suedia, consideră că șansele de succes ale unei urmăriri penale sunt destul de reduse dacă aceștia se află în Rusia.
Cu toate acestea, brigada 64 de infanterie motorizată s-a întors acum în Ucraina, după ce s-a mutat la est, la Izium, în prima linie a bătăliei pentru regiunea Donbas. Potrivit rapoartelor, aceasta a suferit pierderi grele.
Dacă cei 10 se mai află în brigadă și sunt încă în viață nu este imposibil ca ei să fie găsiți și judecați.
În 2014, Ucraina a capturat doi soldați ruși acuzați de „terorism". Ulterior, aceștia au fost înapoiați Rusiei într-un schimb de prizonieri.