Jurnalul.ro Ştiri Observator Un cunoscut jurnalist a încetat din viaţă. Suferea de cancer cu metastaze și era internat la Spitalul Elias

Un cunoscut jurnalist a încetat din viaţă. Suferea de cancer cu metastaze și era internat la Spitalul Elias

Ion Marin, unul din ziariștii importanți ai presei românești, a încetat din viață la vârstă de 61 de ani. Ion Marin, ziarist de investigație cu formație juridică, director al ziarului "Ultima oră" și decan al Facultății de ziaristică Hyperion, a fost și unul din apropiații lui Dumitru Tinu din perioada de glorie a ziarului Adevărul, anunţă DCNews.

Ion Marin suferea de cancer cu metastaze și era internat de câteva zile la Spitalul Elias, după ce a fost operat, mai întâi, la Floreasca și apoi într-un spital din Brașov.

„Redacția online a ziarului Ultima Oră anunță cu tristețe dispariția din rândurile sale, după o lungă suferință, la numai 61 de ani, a celui care a fost Ion Marin, mentorul publicației, gazetar de prestigiu al presei românești. Ne este greu în aceste clipe să scriem un necrolog despre personalitatea domniei sale pentru că încă nu suntem în stare să realizăm faptul că nu mai este printre noi. Tot ce mai putem spune în aceste momente este că îi vom fi pentru totdeauna recunoscători pentru încrederea, sprijinul și mai ales pentru modul cum a știut să ne ghideze în acest nebun hățiș al prezentului”, au postat pe site-ul ultima-ora.ro redactorii publicației pe care Ion Marin o coordona.

Ion Marin a fost  publicist, scriitor și profesor universitar român. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității de Drept și Facultatea de Ziaristică; a avut o bursă la Fundația cotidianului „The Guardian" din Londra; este absolvent al cursului postuniversitar de științe juridice și al Colegiului Național de Apărare. Doctor în ordine publică și siguranță națională cu teza "Ordinea constituțională și siguranța națională în contextul integrării României în Uniunea Europeană", susținută la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza".

A lucrat ca redactor la „Scînteia" (1985-1989), la departamentul „Probleme cetățenești", făcându-se remarcat prin investigații și anchete sociale, dintre care unele au fost citate și la "Europa Liberă". În ziua de 22 decembrie 1989 a luat parte la redactarea textul prezentat la televiziune prin care "scînteiștii se deziceau de minciună" și a fost unul dintre ziariștii care și-a semnat articolul apărut în "Scînteia Poporului". În aceeași zi a propus numele de „Adevărul" , fiind ales președinte al consiliului FSN din ziar , iar trei zile mai târziu a fost ales președinte al adunării generale care a transformat ziarul „Scînteia" în ziarul „Adevărul". Ulterior a propus și adoptarea articolului 16, alin. 2 din Constituția României „Nimeni nu este mai presus de lege" ca slogan, ce a figurat pe frontispiciul ziarului până la cumpărarea acestuia de către Dinu Patriciu.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri