Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un farmacist a terorizat o procuroare 5 luni şi nimeni nu i-a făcut nimic

Un farmacist a terorizat o procuroare 5 luni şi nimeni nu i-a făcut nimic

de Carmina Pricopie    |   

O procuroare din Capitală a fost ameninţată cu moartea, hărţuită şi urmărită cinci luni de un farmacist. Bărbatul reclama că procuroarea îl nedreptăţeşte. Deşi ameninţările erau clare şi explicite, cele mai multe dintre ele fiind trimise chiar pe adresa de e-mail a Parchetului, nimeni nu a făcut nimic pentru a proteja magistratul. Acum, bărbatul a fost condamnat la un an de închisoare, dar cu suspendare. Culmea e că, înainte cu 3 zile de condamnare, acelaşi bărbat a fost arestat pentru că a ameninţat un şef din Poliţie.

Calvarul pentru procuroarea C.O., de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, începe în 2021, când i se repartizează pentru instrumentare un dosar penal în care era implicat un farmacist. Bărbatul era în disensiuni cu fosta soţie şi familia acesteia. Aducea tot felul de acuzaţii, iar procuroarea a clasat plângerea acestuia. Considerând că este o victimă a sistemului, că este supus la mai multe abuzuri din partea procurorului respectiv, farmacistul trece la acte de ameninţare cu moartea, intimidare şi hărţuire. Pe 22 mai 2021, farmacistul începe să trimită zeci de e-mail-uri pe mai multe adrese ale unor instituţii ale statului român, în care indica în clar ce va face, cui, cum şi când, dacă nu i se dă dreptate în acţiunile judiciare.

 

Anchetatorii arată că „La data de 31.08.2021, Direcția Generală Anticorupție din Cadrul Ministerului Afacerilor și Internelor a trimis Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București un e-mail transmis de inculpat structurii de poliție menționate, la data de 2.08.2021, ora 12.15, în care a menționat că organele de urmărire penală din cadrul Secției 14 Poliție și din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București «l-au furat pe față» și că de făcut tot o să le facă ceva, nu va sta liniștit. Când nu va mai avea nimic de pierdut, le aruncă cu Molotov, că să nu mai facă așa ceva cu altul. A arătat că este dement, iar când autoritățile amintite vor vedea Molotov pe clădiri vor rămâne șocate. Aruncă vreo 10 proiectile Molotov pe ei și pe geamurile lor, va și intra kamikaze pe acolo, iar dacă îi prinde îi și bate. Vor trăi coșmaru vieții lor, până vine SRI Antitero, Jandarmeria”.

 

Inculpatul a explicat cum va face: „Va fi o rețetă cu ingrediente de farmacist, pe lângă ulei de motor, benzină va avea și alte inflamabile, plus o cârpă specială. Va fi ceva cu dedicație pentru… (n.r.: numele procurorilor). Vor fi puse ingredientele la gramaj, treabă făcută de farmacist. Ora paișpe cinșpe, șase Molotov la orele prânzului ori pe noapte, doi și un sfert să țineți minte ora. Vă rad clădirea aia cu Molotov, nu va mai fi pe hartă, o să vedeți. Mă răzbun eu pe voi, nu scăpați așa ieftin cu mine”.

„Vor zbura vreo 10 sticle umplute cu benzină și ulei de motor și o cârpă. Voi face un atentat, ceva nou în România și Europa Est, cum s-a mai văzut doar la arabi!”

„Mai durează mult? Nu mai e mult și intru peste voi acolo, cu toate riscurile“.

„O să fie prima oară când nu se va muri cu legea în mână, sau dacă mor, vă iau după mine, pe voi de la Parchetul 4, vă știu toată securitatea de acolo, geamuri, intrări, lucrurile nu vor rămâne așa, nu vă bateți voi joc de mine!”

„O să vin eu pe la voi dacă continuați să vă bateți joc de mine, eu trag de mine acum să nu intru peste voi și să nu fac un masacru pe acolo, să intru cu spray paralizant, cuțit și Molotov”

„Stai că o rezolvăm cu cuţitul, spray-ul paralizant, și cu Molotov, cu voi nu merge altfel (…) bag cuțitul în voi dacă nu respectați legea și dreptul meu!”

„Poate te găsesc după nume, prenume într-o bază de date și vin direct la tine acasă!”

„O să vă fac scrum Parchetul ăla 4 curând!”

„O să vină o zi, pe la doi și un sfert, va zbura Molotov pe echipa Parchetului Judecătoriei Sectorului 4. Sunt niște infecți ordinari, o să-mi fac singur dreptate cu proiectile Molotov. Dacă pot să îi omor, o fac, pentru că ei mi-au distrus viața cu legea în mână. Eu, ca farmacist, dacă comit o crimă și dau alte medicamente pacienților mă ia poliția și mi se retrage dreptul de a profesa. Va plăti Parchetul 4”

„Eu te aștept la parchet. (…) Tu dai clasare să nu facă nimic Parchet 4. Iar mie îmi trimiți dosarul în judecată fără probe. Vino cu jandarmeria. Vreau să te bat”

 

„Eu atac de data asta, dacă mi se mai face un abuz, că e poliție, că e altcineva, ucid. Să curgă sânge!”

Acestea sunt doar câteva dintre mesajele venite pentru procuroarea C.O. de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. Multe dintre e-mail-uri erau însoţite şi de fotografii cu sticle aşezate în faţa parchetului şi în care expeditorul preciza că erau pregătite pentru incendierea unităţii de parchet.

Greu de închis

Procuroarea a făcut plângere ca parte vătămată, iar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a fost înregistrat un dosar penal pentru ultraj judiciar. Transformată din anchetator în victimă, procuroarea a depus plângere penală împotriva farmacistului pentru ultraj judiciar în formă continuată. Iar colegii de la sectorul 3 au cerut arestarea preventivă. Procuroarea se temea pentru viața ei şi a familiei sale.

Pe 25 noiembrie 2021, procurorul care cerceta ultrajul l-a reţinut pe suspect, prezentându-l magistraţilor Judecătoriei Sectorului 3 cu propunere de arestare preventivă. „Având în vedere conținutul mailurilor și persoana numitului A.V., persoana vătămată (n.r.: procuror) consideră că acesta este capabil să pună în aplicare amenințările aduse acesteia și celorlalți colegi de-ai săi din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București”, se arată în referatul întocmit de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Cu toate acestea, soluţia dată de judecători a fost de control judiciar. Ea a fost contestată, iar la Tribunalul Bucureşti, pe 10 decembrie 2021, s-a dispus plasarea farmacistului în arest la domiciliu. Tot în decembrie, bărbatul a fost trimis în judecată pentru ultraj judiciar în formă continuată.

Pe 20 ianuarie, anul acesta, farmacistul este arestat preventiv de Judecătoria Buftea. Este acuzat că a evadat din arestul la domiciliu pentru a teroriza un alt procuror, fosta soţie, precum şi rudele acestora. Rămâne în arest preventiv până pe 15 iulie, când, cumva, este eliberat fix de aceiaşi judecători care îl condamnă pe fond pentru evadare, la 6 luni cu suspendare.

7 zile mai târziu, acelaşi individ este arestat din nou. Aceleaşi acuzaţii, altă victimă: un şef de Poliţie din Ilfov.

Şi bomba vine de la judecătorii care au judecat primul dosar de ultraj judiciar, în care victimă era procuroarea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. La 3 zile de la ultima arestare, adică pe 25 iulie, farmacistul este condamnat: un an cu suspendare.

„Impune inculpatului obligaţia de a se supune măsurilor de control, tratament sau îngrijire medicală (faţă de diagnosticul de tulburare de personalitate mixtă, cu trăsături predominant narcisice, antisociale şi paranoide, după caz urmarea tratamentului prescris. Conform art. 93, alin. 3, C.pen., impune inculpatului, pe parcursul termenului de supraveghere, obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 zile. În temeiul art. 404, alin. 2, C. pr. pen., obligaţia de a presta o muncă în folosul comunităţii va fi executată în cadrul Primăriei Comunei Mogoşoaia sau Şcolii Gimnaziale nr. 1 Mogoşoaia, conform deciziei consilierul de probaţiune”, au hotărât judecătorii.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri