Jurnalul.ro Tech Gadget Tragedie în IT. Una dintre cele mai influente femei din Silicon Valey a murit la 56 de ani

Tragedie în IT. Una dintre cele mai influente femei din Silicon Valey a murit la 56 de ani

de Redacția Jurnalul    |   

Susan Wojcicki, unul dintre primii angajaţi ai Google şi fost director executiv la YouTube, a murit la vârsta de 56 de ani, după doi ani de luptă cu cancerul, scrie Financial Times.

În industria tehnologică dominată de bărbaţi, Wojcicki a devenit una dintre cele mai influente femei din Silicon Valley.

Citiți și JO Paris 2024. Cătălina Axente a fost grav accidentată. Medic „Are un traumatism în zona cervicală"

Soţul ei, Dennis Troper, i-a anunţat decesul pe Facebook. "Cu profundă tristeţe împărtăşesc vestea decesului lui Susan Wojcicki", a spus el. „Iubita mea soţie de 26 de ani şi mama celor cinci copii ai noştri ne-a părăsit astăzi după doi ani de viaţă cu cancer pulmonar”.

Sundar Pichai, directorul general al Alphabet, compania mamă a Google, a declarat într-o postare pe X că este "incredibil de întristat".

Citiți și Atenționare meteo. Cod galben de caniculă în Banat, Oltenia și Muntenia

La începuturile Google, fondatorii Larry Page şi Sergey Brin au construit motorul de căutare în timp ce lucrau în garajul casei lui Wojcicki din Menlo Park. În 1999, ea a devenit al 16-lea angajat al companiei. În timpul mandatului său de supervizoare a activităţii de publicitate, veniturile Google din publicitate au crescut de la zero la peste 50 de miliarde de dolari în 2013.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri