x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport JO Paris 2024. Cătălina Axente a fost grav accidentată. Medic „Are un traumatism în zona cervicală"

JO Paris 2024. Cătălina Axente a fost grav accidentată. Medic „Are un traumatism în zona cervicală"

de Redacția Jurnalul    |    10 Aug 2024   •   14:42
JO Paris 2024. Cătălina Axente a fost grav accidentată. Medic „Are un traumatism în zona cervicală"
Sursa foto: Cătălina Axente/Facebook

În repriza a doua a întâlnirii din primul tur de la lupte feminin, Cătălina Axente a suferit o accidentare gravă.

Cătălina Axente are un traumatism în zona cervicală, dar își mișcă degetele și picioarele. Mergem la spital pentru investigații suplimentare, spune doctorul Dan Tănase, șeful colectivului medical al COSR.

Cătălina Axente a părăsit pe targă sala de competiție, aplaudată în picioare de publicul din tribune.

„Are un traumatism în zona cervicală, dar își mișcă degetele și picioarele. Mergem la spital pentru investigații suplimentare”, a declarat doctorul Dan Tănase, șeful colectivului medical al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Citiți și JO Paris 2024. Cătălina Axente pierde primul meci în competiția de lupte libere 

Răzvan Pîrcălabu, președintele Federație Române de Lupte s-a declarat optimist după această accidentare incredibilă.

„Am întârziat un pic pentru că am stat să mă asigur că nu este foarte grav”, a spus șeful luptelor românești.

„În primă fază se pare că nu este vorba de nicio fractură la coloană. I s-au făcut primele teste și semnele motrice sunt sunt ok. Nervii funcționează. A plecat la spital pentru investigații. Întreaga echipă medicală de la COSR este cu Cătălina așa că nu ne facem griji. Domnii doctori sunt acolo și asistă la toate investigațiile. Ea acuză o durere foarte mare în spate la omoplatul drept și că atunci când respiră se propagă durerea în sus spre cervicală. Va fi bine, stați liniștiți. Cătălina este puternică. Știam, din calculele noastre și din experiență, că americanca este o nucă foarte tare. Bineînțeles nu ne așteptam la un meci de maniera asta. Cred că o să ajungă în finală, pentru că este foarte bună și cred că e posibil ca sportiva noastră să fie trasă în recalificări, dar nu se mai pune problema ca Axente să mai continue competiția”, spune Pîrcălabu.

Citiți și JO Paris 2024. România a coborât pe locul 20 în clasamentul pe medalii

În repriza a doua a întâlnirii din primul tur de la lupte feminin, 76 kg, Cătălina a suferit o accidentare gravă în zona cervicală.

×