Jurnalul.ro Sport eXtrasport Unele hoteluri din Qatar nu vor accepta cupluri de același sex, în ciuda promisiunilor FIFA

Unele hoteluri din Qatar nu vor accepta cupluri de același sex, în ciuda promisiunilor FIFA

Trei hoteluri din Qatar vor refuza să găzduiască cupluri de același sex atunci când suporterii vor călători în țara din Golf pentru Cupa Mondială din acest an, în ciuda asigurărilor date de FIFA că li se va permite să rezerve camere, a descoperit o anchetă a presei scandinave, citate de Reuters.

Homosexualitatea este ilegală în Qatar, iar un reportaj realizat de postul norvegian de televiziune NRK, SVT din Suedia și DR din Danemarca a arătat că trei dintre cele 69 de hoteluri aflate pe lista oficială a FIFA de unități de cazare recomandate vor refuza accesul cuplurilor de același sex.

Reuters relatează că cele trei hoteluri nu au răspuns imediat la o solicitare de face comentarii pe marginea informației.

Alte 20 de hoteluri au declarat că îi vor găzdui atât timp cât nu vor arăta public că sunt homosexuali. Treizeci și trei de hoteluri nu au avut nicio problemă în ceea ce privește rezervarea cuplurilor de același sex.

Comitetul suprem de organizare al Cupei Mondiale (CS) a declarat că Qatar este o „țară conservatoare", dar că s-a „angajat să ofere o experiență incluzivă la Cupa Mondială FIFA, care să fie primitoare, sigură și accesibilă tuturor".

Aceștia au adăugat, totuși, că vor lua măsuri împotriva hotelurilor care nu se conformează.

„Mai mult de 100 de hoteluri din Qatar, care vor găzdui fanii de fotbal în vizită, jucători, oficiali și alte părți interesate principale, vor trebui să respecte Codul de aprovizionare durabilă", a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al CS.

„Ca urmare, operatorii hotelieri care respectă Codul de aprovizionare durabilă sunt monitorizați și evaluați ulterior. CS tratează orice încălcare a acestui cod sau orice caz de discriminare cu cea mai mare seriozitate.

„Am dori să primim cu plăcere informații suplimentare cu privire la aceste acuzații, pentru a ne asigura că niciun partener asociat cu Cupa Mondială FIFA nu se situează sub standardele așteptate."

Selecționerul Angliei, Gareth Southgate, și-a exprimat anterior îngrijorarea, declarând în martie că este nemulțumit că unii fani nu se vor simți în siguranță în timpul călătoriei la eveniment din cauza îngrijorărilor legate de problemele legate de drepturile omului în această țară.

Cupa Mondială din Qatar va avea loc în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: CM 2022 qatar
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri