Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă VIDEO - Filariozia Loa-loa, o boală care dacă nu este tratată îți iese prin ochi, la propriu

VIDEO - Filariozia Loa-loa, o boală care dacă nu este tratată îți iese prin ochi, la propriu

Filariozia Loa-loa este o boală care se manifestă prin prezenţa în organismul uman a unei larve pentru aproximativ cinci sau 12 luni, timp în care se dezvoltă. Când ajunge la maturitate, parazitul elimină microfilarii care ajung în sânge, urină şi la nivelul plămânilor. Viermii adulţi au tendinţa de a se deplasa la nivelul globului ocular, moment în care vederea se înceţoşază. Boala este prezentă în 10 ţări aflate pe teritoriul Africii Centrale şi Africii de Vest.

Maladia este transmisă prin intermediul muştei roşii. Femela se hrăneşte cu sânge uman, timp în care infectează cu larva filariei Loa-loa. Aceste muşte se găsesc în special în zonele cu plantaţii de arbore de cauciuc. Greu de privit, viermele de la nivelul globului ocular nu cauzează pierderea permanentă a vederii sau probleme severe pe termen lung.

În Statele Unite, persoanele care au luat boala prin călătorii în străinătate, pot elimina viermii prin operaţie sau filtrarea sângelui. Există, de asemenea, un medicament capabil să omoare viermii. Infecţia poate dispărea de una singură, însă are nevoie de câţiva ani pentru a fi eliminată în totalitate, iar victima poate fi din nou gazda filarioziei Loa-loa, dacă este din nou muşcată de musca roşie.

Boala nu este încă înţeleasă complet, deşi primul caz a fost înregistrat în 1770 de chirurgii francezi care lucrau în Caraibe, cât și în transporturile de sclavi din Africa de Vest în America.

Sursă: HUFFPOST

ATENȚIE! Aceste imagini vă pot afecta emoțional!

Parazitul din ochi

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri