Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski spune că „nu se teme" de o nouă președinție Trump

Zelenski spune că „nu se teme" de o nouă președinție Trump

de Redacția Jurnalul    |   

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni că nu este îngrijorat de perspectiva unei noi președinții Donald Trump în Statele Unite, în ciuda indicațiilor că administrația sa ar putea fi mai înțelegătoare față de Kremlin.

O victorie a lui Trump în alegerile americane din noiembrie ar pune sub semnul întrebării sprijinul continuu al Washingtonului pentru Ucraina.

„Cred că dacă Donald Trump devine președinte, vom lucra împreună. Nu sunt îngrijorat de acest lucru", a declarat Zelenski la o conferință de presă la Kiev, conform AFP.

Candidatul Partidului Republican a sugerat că ar pune capăt conflictului foarte rapid dacă ar câștiga din nou președinția, ceea ce Kievul se teme că ar însemna că ar fi forțat să negocieze cu Moscova de pe o poziție slăbită.

Zelenski spune, însă, că, în timpul recentei sale călătorii în SUA pentru summit-ul NATO, s-a întâlnit cu guvernatorii republicani și a fost asigurat de sprijinul partidului.

„Există șoimi ale căror mesaje sunt mai de dreapta sau mai radicale. Dar vreau să vă spun că majoritatea Partidului Republican sprijină Ucraina și poporul ucrainean", a spus el.

Trump a declarat anterior, în timpul dezbaterii cu președintele Joe Biden, că, dacă va fi ales, va „rezolva" conflictul din Ucraina înainte de preluarea mandatului, în ianuarie 2025.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Donald Trump Volodimir Zelenski
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri